Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Erik & Henriks Kajakdagbok

Kajakbygget påbörjat (2000-01-15)

Kanotboken av Björn Thomasson

Vi har suktat efter att bygga kajak ganska länge. Inspirerade av bland annat Björn Thomasson bok ”Kanotboken” och efter att ha sett ett par hemma-byggen på Kajaksymposiet på Orust sommaren 1999.

I början av januari 2000 var vi nere hos Björn Thomasson i Lund och tittade på hans senaste bygge Nomad.
Vi skall bygga varsin kajak av modell Kavat. Modellen är ritad av Björn Thomasson i Lund som vi också köpt ritningarna av. Björn har för övrigt en mycket läsvärd site där han går igenom kajakbygget, olika kajakmodeller samt kajaking i allmänhet ordentligt.

Kajaken byggs upp av tunna träribbor runt spantmallar. När alla ribbor är på plats läggs glasfiberväv över ribborna och utanpå det epoxi. Resultatet skall bli en mycket lätt, elegant, stabil och lättpaddlad kajak.
Vi har redan varsin kajak så det är ingen panik att få byggena klara och det är väl både för och nackdelar med detta. Risken är att bygget drar ut på tiden. Men å andra sidan borde det bli bättre om man tar det lugnare och dessutom kan kopppla av med en paddeltur då och då.
Dessa sidor kommer att uppdateras efterhand som vi kommer någon vart i vårt bygge. Förmodligen kommer det ske en uppdatering varje måndag eller tisdag eftersom det mesta av bygget kommer att ske på helgerna.

Vi kommer även att lägga upp en ”logg”-bok på hur lång tid det tar för oss att få ihop våra kajaker samt vad kostnaden slutar på för våra kajaker.

Vi som bygger är Erik Sjöstedt och Henrik Rydinger. Maila till oss om du har några frågor eller funderingar.