Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hemma därute

Foto av författare

By Pia Sjöstedt

– Handbok i naturnärhet 
Av Mats och Åsa Ottosson

Okej, jag går rätt på sak. Underbar bok!!!

Blir alldeles pirrig av att läsa den här boken, och det trots att jag redan har läst, hört, gjort, sett och upplevt mycket av det på något sätt. Har ju trots allt några år på nacken. 😉

Men oj! Vad snyggt, enkelt, nära, inspirerande, varierande och kompletterande. Jag blir så glad av att läsa Hemma Därute. Kanske för att jag redan är intresserad av många saker de tar upp, kanske för att de intervjuar lite kändisar, som Kajsa på uthuset och Elle Nikish från Elles utemat, kanske för att det helt enkelt är en bok skriven med mycket glädje och passion för att just vara hemma därute. Mer sånt!! 😀

Lite fakta om boken dårå.
Formatet är ganska rejält, inte jättetjock (232 sidor). Framsidan är inget som direkt skriker ”Läs mig!”, men innehållet är precis tvärtom.
Fina bilder, snygga illustrationer, bra blandning på folk, unga och äldre, erfarna och nybörjare, djur och mycket natur.
Man täcker ämnen som vandring, plocka ätbart, odla mångfald, sova ute, laga mat och fika, bygga bon, artskåda och Bara Vara.

”Kan man lära sig att känna igen att där står en majbräken, och där springer en skogssorter och där sitter lavskrikan, då växer naturen. Den besjälas på ett helt annat sätt. Man inser att det är mer än bara träd och gräs, det är en värld som bebos av andra medvarelser.”

— Petter Boman

Huvudpersonen i allt detta är vår natur, gärna i vår närhet. Gör det inte så svårt, ta ett steg i taget.

Läs denna 😀
Dessutom Årets Pandabok 2023

Köp hos Adlibris eller låna på biblioteket

Lämna ett svar