Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Dag 35 – vävning av däck och slipning av sits

Dag 35 till 37, 2000-05-26–28, Båda däcken vävade
Ja, nu är det länge sen det hände något här. Men i förra veckan och i helgen har det i alla fall blivit lite skött.

Henrik slipade en del i förra veckan för att komma i kapp. Erik lade på väven i fredags. Henrik slipade klart sitt däck och lade på första lagret epoxi i lördags och när han ändå höll på med epoxin lade han även på andra lagret epoxi på Eriks däck..

I söndags fick Eriks däck sitt tredje, och förhoppningsvis sista, lager epoxi och Henrik lade på väven på sitt däck! Henrik har även hunnit med att påbörja sin sits och slipat till detaljer till ryggstödet!!

Eriks kajak har blivit med väv och epoxiHenrik har varit pysslig och gjort beslag till ryggstödet, blir grant satan!

Henrik lägger på väven.

2000-06-04 till 2000-06-04, Ena däcket vävat på insidan!
Henrik låg i som attan i onsdags, torsdags och fredags. Han är klar med däckets utsida och snart även med insidan.

Sittbrunnssargen är kapad till rätt höjd, flänsen är tillsågad och dittlimmad, däckets insida är slipat, epoxiad och vävad!! Henrik har även jobbat en del med sitsen och ryggstödet. Henrik har bestämt sig för att bli klar till midsommarpaddlingen som går av stapeln veckan efter midsommar

Erik ligger en bit efter, men har också fått dit flänsen på sittbrunnen och börjat slipa insidan av däcket. Tanken var att Erik skulle spacklat hålkäl under sittbrunnsflänsen, men epoxin tog slut, så det får bli vid nästa byggtillfälle.

Eriks sittbrunnsfläns tar form till vänster och limmas på plats till höger.

Henrik slipar på sin sits!Henriks däck vävat på insidan och Eriks sittbrunnsfläns ditlimmad!

Andra däcket vävat på insidan!
Förra helgen låg Henrik i som attan. Han hann med mycket! Dock inte riktigt så mycket som han hade tänkt sig för att han skall hinna bli klar till midsommar.

Han är klar med insidan av däcket, har satt dit fotstöd och den bakre däcksbalken. Han har även fått dit däcksbeslagen. Han hann även med att göra klart sitsen, ryggstödet och beslagen som skall hålla ryggstödet.
Jag (Erik) byggde inte förra helgen eftersom vi då tog en kajaktur i Blekinge.

Henrik har inte byggt något denna helgen eftersom han har varit på resande fot.
Jag blev klar med slipningen av insidan och har lagt på väv och epoxi. Jag har även limmat dit den bakre däcksbalken, sågat till beslag & skädda, limmat beslag på ryggstödet samt slipat till sittbrunnsflänsen.

Jag påbörjade också spacklandet av hålkäl runt sittbrunnen, men det blev inte vidare vackert så det är bara att gå på det igen.
Nu blir det nog inte så mycket byggt på ett tag. Veckan efter midsommar skall ägnas åt paddling i Västerviks/Misterhults skärgård.

Henriks däck med färigmonterade däcksbeslag

Henriks insida, sits samt monterat däcksbeslag.

Erik har fått väv och epoxi på insidan.

Föregående sidanästa sida