Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Erik klar med sin Kavat!

Jag, Erik, har lagt på glasfiberremsor längs med skarven mellan skrov och däck och sen epoxi utanpå det. Har även lagt väv runt min sits och donat lite med remmarna som skall hålla fast ryggstödet. Skall nu påbörja slutslipning och sedan lackningen.

Första vävremsan pålagd på skarven mellan däck och skrov på Eriks kajak.

Eriks färdigfernissad

Eriks kajak är nu färdigslipad och fernissad. Det blev tre lager fernissa. Nu återstår bara lite smådetaljer; montering av sits, ryggstöd, linor och gummicord. Om vädret är hyfsat blir det nog premiärtur i helgen

Slipningen mellan fernisslagren skedde utomhus.

Här är två lager fernissa pålagt på skrovet.

Eriks kajak klar & provpaddlad

Nu har jag, Erik, också blivit klar med min kajak. Idag tog jag en första liten provtur. Det första intrycket är att kajaken är mycket lättdriven, stabil och relativt lättmanövrerad.

Jag vägde den på badrumsvågen hemma och den visar på 16 kilo. Det tycker jag är bra, jag trodde att den skulle bli tyngre, så som jag har slabbat på epoxi 😉

Jag är inte riktigt nöjd med min sits, jag har nog gjort den något för hög, men det är ju ganska lättfixat.

Henrik har paddlat sin en del nu och är mycket nöjd med den. Han har flyttat till Stockholm nu, så den lär väl synas i de trakterna framöver.

Vi kommer att lägga upp en kalkyl på vad våra kajaker kostat samt hur många timmar vi har lagt på dem samt även mer utförligt hur de är att paddla.

Nedan lite bilder på min färdiga kajak.

Maila gärna om du har några frågor

Kavat
Kavat på stranden vid Västersjön
Föregående sidanästa sida