Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Erik Sjöstedt

– det här med paddling verkar kul. Tid utomhus räknas!

erikorange.jpg

I första hand är det havspaddling/turpaddling som gäller, långfärdspaddling säger en del, men vi paddlar sällan långt. Utflyktspaddling är nog en vettig definition 🙂 Gillar verkligen att vara ute med kajaken och tältet men övrig tid utomhus är inte fel det heller.. Vill ut mer!  Blir även en del promenader, vandringar, mountainbike, skidåkning med mera. Fotograferar en del när vi är ute, tycker det är kul. Visar upp en del av bilderna här på nätet och på t.ex Flickr, Instagram, Facebook med mera. Om nån vill se dem större kan vi komma farande med en projektor eller så kan vi printa bilder på canvas eller annat material.

Född: 7 maj 1968. Bor: I Kollebäckstorp (eller Knäckebröhult som vi numera säger), mitt ute i skogen i Nordvästra Skåne tillsammans med Pia (tidigare två katter Nikon & Ilgot). Då och då funderar vi på att flytta till nån skärgärdsregion, så är det nån som har ett skojigt jobberbjudande å så är det bara att höra av sig 😉 På tal om Knäckebröhult så har vi ibland lyckats vara lite linslusiga.

Artiklarna ovan handlar ganska mycket om att jobba lite mindre, göra mer av det man gillar och vara mycket utomhus och tillsammans.

Erik Sjöstedt jobbar med: Diversearbetare i egna firman Pagaj. Lite blandat pyssel med våra egna sajter, andras sajter och lite texter åt blandade håll ibland. Tidigare sysselsättningar nedan.

 • maj 2012 – september 2013. Frilansbasis åt/för Outnorth. Produkttexter, blogg och dylikt. Slutade då det kändes som för mycket ”fabrik”.
 • 2008-2011 – Halvtid som webredaktör, pixelpulare och friluftsnörd på Get Out men blev uppsagd när Outnet tog över och de rensade undan överflödet 😉
 • 2007-2009 Halvtid som webredaktör på tidningen FOTO som ägdes av Allers. Sajterna låg då i EPIserver och var otroligt trögjobbade så jag tröttnade och hade då dessutom kommit fram till att max en halvtid totalt fick räcka.
 • 1999-2008 pixelnörd på Väla Fotolabb. Skanning, retusch, printning, originalarbete med mera.
 • 1996-1999 Jobbade tillsammans med Lars Kjellberg med att starta upp fotosajterna Photodo.se och Photodo.com (numera nerlagda). Lite för tidigt för annonsfinansierade sajter då, men kul att prova på.
 • 1992-1996 Var med och startade upp tidningen Fotografi tillsammans med Lars Kjellberg och Leslie Spenner. Skrev, skannade, layoutade, gjorde kameratester, objektivtester och massa annat skojigt.
 • 1989-1992 Fototeknisk assistent på tidningen Aktuell Fotografi (numera FOTO som numera är nedlagd). Testade lite prylar, skrev lite praktiska artiklar och slavade i mörkrum och studio. Aktuell Fotografi ägdes av Allers som köpte upp tidningen Foto och slog ihop tidningarna 1992.

Paddlar: Lite blandat men oftast ClapotisClapotis i kofiber eller Arrow Play, ibland en VKV Kåre, Tracer 165 osv. Tidigare kajaker i flottan har varit NDK Triton , Rockhopper 340, Surfski Fenn Mako XT-kopia, Rockpool Alaw BachSKUK Romany, NDK Explorer,  Skim DexBuccaneer, VKV Offshore, Mistral m.fl. Läs mer om våra kajaker här. Har även SUPat lite senaste åren och har kört lite forspaddling.

Favoritfärg: Orange! Ska nog skaffa lite fler finfärgade oranga prylar!!

Paddlade kajak första gången: 1991 i sjön Halen. Ingen riktig höjdare eftersom de kajakerna var rätt usla. Innan dess hade vi paddlat en del kanadensare. Intresset för kajak föddes då nångång; sen blev det hyrkajak ett antal år innan egen kajak införskaffades i mars 1998. Byggde mig en Kavat under år 2000.

Övrigt: Stödköper dansk pilsner när behovet uppstår. Tar gärna en SingleMalt på en klippa bredvid kajaken. Leker geocaching (skattletning med GPS) lite då & då. Annars blir det en del skogscykling (eller MounTainBike som det oxå kallas), en del skogspromenix och SkogsLufs (eller TrailRunning som det heter på ängslig svengelska)… Sedan vi gick ner till halvtidsjobb kring 2009 har det blivit lite mer skidåkning, lite mer odling, hemomkring och lite husbilsåkande.

Medlem i: Göteborgs Kanotförening, ÄSSS – Ängelholm Skälderviken SegelSällskap danska Havkajakroerne och Tjörns Kajakklubb.

Erik i Blekinge skärgård nyårsafton 2005.
Erik i Blekinge skärgård nyårsafton 2005.

Finns även på: Facebook, Twitter, Instagram, Foursquare, Gowalla, Jaiku, LinkedIn, Flickr, GPSfoto, Utsidan, Runkeeper Bloggy, blogger m.m 😉

Klart vatten
Klart vatten. Roll och badövningar vid Skummeslövstrand

15 svar på ”Erik Sjöstedt”

 1. Hej!

  Intressant sida! Jag och min kompis Anders är lite i samma branch. Kajak och långturer alltså. Vi har precis fått upp vår blogg på utebloggen.wordpress.com. Kolla in om det känns intressant! Ömsesidigt inspirerande?!

  / Stefan

  Svara
 2. Hej!

  Jag var just inne på er sajt och läste era inlägg och man blir ju bra sugen på att börja paddla kajak. På vår sajt har vi kanon erbjudanden på Ultralätta dunsovsäckar från Cumulus.
  Det skulle också vara trevligt om ni tittade in och bedömde om min butik kan vara nått för er att länka till. Vi länkar gärna tillbaka till er. På det sättet vinner vi båda eftersom vi kan hjälpa varandra till mer trafik.

  Hör av er : )

  Mvh
  Jacob

  Svara
 3. Hei Erik,
  Vi – Frederikshavn Kajakklub – planlægger en klubtur til Fjällbacka Skærgaard i begyndelsen af Juli 2014.
  Vi planerer et opslag om turen på vores hjemmeside http://www.frh-kajakklub.dk/
  men mangler et godt skærgaardsbillede.
  Kan vi låna / købe et af dine?
  Med venlig hilsen
  Lars

  Svara
 4. Intressant detta, Jag läst er byggblogg om de fina träkajakerna från 2000, https://www.kajak.nu/byggen/erik-henriks-kajakdagbok/erik-klar/ det är ju helt enormt att man kan skapa dessa båtar med lite handarbete.
  Nu kommer jag söka vidare för att hitta ritningar och bygga egen också… det kliar i fingrarna men sanningen att säga har jag aldrig suttit i en kajak ens men däremot älskar jag havet och seglar en del…

  Vad har era kajaker kostat att bygga?

  Tack för en inspirerande sida 😉

  Svara
 5. Hello!

  We give the opportunity to experience kayaking in Disco Bay, Greenland! A unique experience, guaranteed:

  We provide all the safety equipment necessary!

  Svara
 6. Hej Erik! Vi lånade en fin bild på Blekinge skärgård till vår tävling om Sveriges vackraste natur. Nu fick vi frågan från andra medier som skriver om resultatet av tävlingen om de får publicera bilden (med din byline förstås). Skulle de gå bra? Tacksam för snabbt svar (behöver ge besked till Svenska Dagbladet vid tiotiden imorgon). Vänliga hälsningar Mats Hellmark, Sveriges Natur mats.hellmark@naturskyddsforeningen.se

  Svara

Lämna ett svar