Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Dag 27-34 kajakernas däck ribbade

Dag 27 & 28, 2000-04-28 & 30, Däcken påbörjade.
ännu en helg med super-väder. 27 grader och vindstilla idag söndag. Men lite byggt har det ändå blivit.

Henrik satte dit mittribban på däcket i veckan och satte dit sittbrunnssargen.
Jag satte dit mina spantmallar och började med mittribban och sittbrunnen. Därefter började jag med däcket. Den yttersta ribban mot skrovet var allt lite besvärlig, men det blev nog rätt ok till sist.
Jag fick dit totalt 6 ribbor. Inte mycket till arbetsinsats, men efter det så lockade det fina vädret mer. Fortsätter det fina vädret så blir nog inte kajaken klar till sommaren 😉

Erik har fått dit spantmallarna. Henrik har fått dit mittribban och sittbrunnen.


Eriks mittribba och sittbrunn på plats.

Tre ribbor på varje sida!! Snart klara :)
Tre ribbor på varje sida!! Snart klara 🙂

Dag 29 till 31, 2000-05-05–07, Däcken ribbade och limmade

I fredags ribbade vi klart däcken. Henrik limmade båda däcken i fredags kväll. i går (lördag) morse hade expoxin inte stelnat riktigt så det var ingen idé att börja slipa. Men vi fyllde i alla fall i lite hål och springor med förtjockad epoxi.

I dag söndag har vi plockat bort alla klamrar och påbörjat borttagningen av epoxin. Henrik hade med sig en vinkelslip med slipskiva och satte igång med den. Det såg lite farligt ut, men det gick fint.Sen satte jag vinkelslipen i min kajak och slipade ett tag. Det går undan!!! Förvisso lite ”fusk” att köra med vinkelslip, men det går ju betydligt snabbare än att ta det för hand.
Sen fick det räcka för idag. Nu lockar en kajaktur i det fina vädret!!

Eriks däck färdigribbad, Henriks nästan klar.


Båda däcken limmade!!


Henrik plockar bort de sista klamrarna.

Sickel - grymt användbart enkelt litet verktyg
Sickel – grymt användbart enkelt litet verktyg

Dag 32 till 34, 2000-05-12–14, Ena däcket färdigslipat!
I fredags tog jag en vända med vinkelslipen igen, och fick bort det mesta av epoxin från ytan. Vinkelslipen var en höjdare, där sparade man massa timmars slipjobb, synd att vi inte vågade oss på det på skrovet. Hade vi gjort det hade vi varit färdiga nu.

Sen gick jag på slipandet med sickel, långbräda och slipmaskin, jag fyllde även i lite springor och glipor som jag missat tidigare. I lördags fortsatte slipandet och då hjälpte även Pia till så då kom vi ganska långt.

I går söndag slipade jag lite till tills jag tyckte att ”nu duger det till den jäveln som ska ha det” – och det är ju jag! Så då penslade jag på första lagret epoxi! det kändes skönt!

Nästa steg blir att lägga på väv!!

Henrik har varit på resande fot, så det har inte blivit något byggt för hans del, men han lär ligga i på kvällarna i veckan, så att han kommer i kapp.
Helgen bjöd på strålande väder och ett par rundor i kajaken, igår paddlade jag, Pia och Magnus Å från Råå till ålabodarna, en mycket fin liten tripp.


Erik fyller i hål och glipor med epoxi och slipdamm

Pia kämpar med långbrädan!


Däcket har fått första lagret epoxi.

Föregående sidanästa sida