Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Soligt och lite guppigt vid Hallands Väderö

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Skönt med lite sol i nyllet
Skönt med lite sol i nyllet

Igår var det skapligt oskojigt väder i NV-skåne, regn och kuling men idag kändes det som om sommaren kom tillbaka. Vi tog en sväng runt Hallands Väderö för att känna på solen lite. Har inte varit därute sen i januari.

Startade från stranden i Torekov och paddlade utåt i motvinden som kom från nordväst. Första sälarna såg vi precis utanför Sandhamn och när vi rundade norrspetsen märktes det att det varit lite blåsigt, en del dyning låg kvar. Bortåt fyren och ytterspetsen var det lite skummigt och när vi passerade spetsen var det inte alls platt 😉 En skojig färd bort mot Svarteskär som är en av begränsningspunkterna för sälskyddet, höll ut rätt rejält där för det var en del skum och på baksidan i lite mer lä såg vi några sälar till. Medvind och medvågor bort mot nästa sälskär. Trodde knappt vi skulle få se så mycket mer säl eftersom vi anade att skäret skulle vara överspolat men när vi kom nära låg det massor av sälar uppe och snart var de överallt i vattnet och de tyckte nog, liksom vi, att det var skojigt med lite vågor 🙂

Spanar säl och som vanligt var de många, men svårfångade på bild
Spanar säl och som vanligt var de många, men svårfångade på bild
Under bryggan
Under bryggan
Vatten som glittrar
Vatten som glittrar
Slöade och fikade länge i solen
Slöade och fikade länge i solen
Pia på väg i kajaken igen
Pia på väg i kajaken igen

Passerade lite folk som satt och fikade på klipporna, både enstaka, par och grupper och en del orkade/vågade/ville inte ens lyfta nävarna för att hälsa?! Vad är det för fel med folk egentligen?

Vi landade på stora sandstranden på ostsidan och det var helt lä, riktigt gött i solen så där fastnade vi ett bra tag innan vi paddlade in mot Torekov och fick lite medvågor på slutet. Färjan kom ikapp oss på sluttampen, trevligt att den går igen.

En riktigt go tur, skönt med massa sol och skojigt med lite vågor på utsidan.

Färjan Sund på väg in mot Torekov
Färjan Sund på väg in mot Torekov

Nästa helg blir det nog en sväng bortåt Nytäppetträffen. Det brukar ju vara trevligt.

Lämna ett svar