Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Våra kajaker

Här skriver vi (Erik & Pia) lite om våra nuvarande kajaker, de vi har och paddlar nu samt såna som vi haft tidigare. Vi försöker att inte fastna i ”jag har köpt en ny kajak och den är och kommer alltid vara bäst”-träsket utan vi letar då och då efter nya kajaker som kanske passar oss bättre än de vi har nu. 

Kajaksamlingen 071024

Och dessa åsikter är liksom åsikterna på övriga sajten våra egna. Det vi skriver här gäller oss, sättet vi paddlar på och beter oss i allmänhet när vi är ute. Åsikterna har även en tendens att ändra sig efterhand ibland när vi kommer till insikt eller på annat sätt utvcklas vidare i vårt paddlande eller våra tankar. Efterhand som man paddlat en del och lite olika kajaker kommer man nog på vad man vill ha och vad som passar.

De första tio åren av vårt paddlande bytte vi kajaker relativt ofta, kanske nångång om året eller så sen lugnade det ner sig.

Ja, det är absolut ingen brådska att byta kajak, men det är alltid kul att testa nya. Man lär sig nåt nytt för varje ny kajak man testar. Bara för att man är nöjd med det man har behöver inte det nödvändigvis betyda att det är det bästa!

Kajaker köper man lämpligast i sin mest populära eller närmaste butik. Tillbehör kan man ofta hitta hos Amazon, Outnorth och Outdoorexperten.

”How many kayaks does one person need?…….Just One More” 😉

En del tror att det är dyrt att paddla kajak men det är det inte, läs Vad kostar det att paddla kajak!

mer om våra kajaker:

Bygga igen?!
Byggde ju en kajak år 2000. Ett tag efter det var jag (Erik) rätt sugen på att bygga igen, men det där byggsuget svalnade efterhand. 

Vad blir nästa?
Ja, när detta skrivs är vi väl egentligen ganska nöjda med kajakflottan. Men det blir säkert några nya framöver. Kanske en K2 igen/till. Kanske nån eller två motionskajaker. Eller kanske några plastkajaker för mer sjöar, åar, kanske lite strömmande vatten, kanske för lite våg- och klippbruk 🙂 Packraft och andra uppblåsbara är också lite intressant.

Sök efter kajaktillbehör hos Amazon

Kajakparkering på Rävholmsträffen i Göteborgs södra skärgård
Kajakparkering på Rävholmsträffen i Göteborgs södra skärgård