Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bannerannonsering på kajak.nu

2016, nytt år igen. Vi hoppar nog över de egna bannerannonserna och kör enbart med Google Adwords och affiliateannonsörer ett tag framöver. Är ni sugna så surfa in på Google Adwords, Adtraction, Adrecord.

Nedan kan du läsa om hur de egna annonserna sett ut tidigare år:

Vill du/ni nå ut i och till kajak- och paddlingsverige? Att annonsera med banner på kajak.nu är troligtvis ett av de mest prisvärda alternativen. Kajak.nu är en av sveriges mest besökta kajaksajter och på Facebook har vi lite drygt 7000 gillare!

Vi kör vidare med annonsbanners som tidigare även under 2014. Det kommer finnas sex (6) stycken 120×120-platser och fyra (4) st 120×60-platser. Både 120×120 och 120×60-platserna delas av upp till 10st annonser. Bannerannonserna kommer även fortsatt att ligga som det sett ut under 2013; överst i högerspalten ligger sex banners (fyra stora och två små) sen kommer en avdelare i form av etiketter, translator eller motsvarande och därefter ett block på fyra banners (2 stora & två små).

120×120-platserna är alltså 120×120 pixlar och filformatet är gif och max filstorlek 50kB. Priset för en 120×120-banner är 650:- per månad. 120×60-platserna är 120×60 pixlar och även här är filformatet gif och filstorleken max 35kB. Priset för en 120×60-banner är 325:- per månad.

Tokbilligt som ni kan se 🙂 Vill du synas i kajaksverige är detta förmodligen ett av de mest prisvärda alternativen!

Vid bokning av 6 månader ges 5% rabatt och vid bokning av 12 månader ges 10% rabatt. Annonsering sker månadsvis, alltså hela kalendermånader. Det går bra att byta banner 1 gång per månad (kräver att vi/jag är hemma eller vid uppkopplad dator). Helårsbokningar har förtur. Ovanstående priser är exkl. moms och annonserna faktureras i förskott, f-skatt finnes. Och platserna är begränsade så: först till kvarn…

På sajten finns även annonser från Google, Adtraction, Adrecord och kanske något annat annonsnätverk, de kommer finnas kvar även framöver i ungefär samma utsträckning och placering som nu och som länkar i löpande text. Dessa annonser sköts helt av nätverken själva. De egna 120×120/120×60-bannrarna kommer ligga kvar överst i högerspalten. Fyller vi inte de egna bannerplatserna lägger vi nog in google- eller affiliatelänkar där med.

Hur många besökare har kajak.nu?
Det varierar såklart över året, maj-augusti är högsäsong och det syns såklart på besökarantalet. Snitt över hela året kan man säga cirka 500 besökare per dag. Under högsäsong juni-augusti  brukar det ligga runt 19-21000 per månad ungefär och under december & januari runt 8-10000. Nu har vi haft sajten i drygt tio år och vet att mönstret ser liknande ut.

Nedan ett par diagram som visar besökssiffror under ett år. Uppdaterar detta lite då och då när det dyker upp i minnet 🙂

Besökare december-12 till och med november-13. Per månad, vecka respektive dag
Besökare december-12 till och med november-13. Per månad, vecka respektive dag

Är det något som är oklart, nåt annat ni undrar över eller vill tjöta om så är det bara att höra av er till erik, mail är säkrast, men även telefon fungerar. Och är det nåt annat ni tror jag/vi har glädje av att veta; nyhet, skvaller eller nåt så får ni gärna höra av er.