Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hilleberg Tarp UL 10

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Tarp på Östra Kålskar, hem för 4 havsörnar upptäckte vi
Hilleberg Tarp 10 UL på Östra Kålskar i Stockholms skärgård. Uppspänd med träd, kajak och stenar.
Tarp som extra absdid på Långeskär i Fjällbacka
Tarp som extra absdid på Långeskär i Fjällbacka

En tarp är skapligt användbar. Vi har haft lite olika varianter genom åren. De senaste åren har vi använt Hilleberg Tarp 10 UL mest. En i våra ögon lagom stor tarp som passar våra behov. Vi använder den oftast som en extra absid till tälten oavsett om  vi kör kupoltält, tunneltält eller geodetiskt. Smidigt att ha skyddade ingångar med gott om plats för ombyte, matlagning och umgänge om det kommer nederbörd. Men även helt separat som skydd för vind och/eller regn. Och ibland är det gött att bara ta med tarpen och sova därunder. Räcker ofta med regnskydd speciellt lite off-säsong när det inte är så mycket myror och kryp som vill klättra över en i säcken.

Tarp UL 10 har 10 kvadratmeter yta och måtten är 3,5×2,9m. Vikten med linor är 694 gram på vår hemmavåg så det stämmer bra med tillverkarens uppgivna vikt på 0,7 kilo. UL 10 är sydd i Hillebergs tältväv Kerlon 1200 som även används i tälten. Allak, Nallo, Nallo 3GT, Soulo med flera. Mycket tålig väv som är lätt. Känns UL-tarpen för tunn finns det även tarpar i den tjockare väven Kerlon SP, då heter tarparna XP istället för UL. Fast för de flestas bruk räcker troligtvis UL-väven mycket långt och då får man ju plats över till nåt annat skoj istället för att hålla kajaken full 🙂

Hur många man får plats under beror ju lite på vad man ska göra och hur mycket prylar som ska få plats, men en mindre grupp på 4-6 personer kan i alla fall få plats och laga mat under. Blåser det och regnar räcker en 10:a bara till 2-4 stycken. Behövs mer plats finns t.ex. Hilleberg Tarp 20 och det är ju annars smidigt att koppla ihop fler tarpar.

Köp Hilleberg Tarp UL 10 hos Outnorth. Mer info hos Hilleberg.

Sök efter Tarp hos Amazon

Undertarphäng
Undertarphäng på Lilla Bergö. Adventspaddling i Misterhult 2013.
Tält & Tarp och aningen grått in över land. Ljungskär i mitten av maj
Tarp 10 UL uppspänd vid Allak som tarpstång används en paddel. På Ljungskär i Blekinge.

2 svar på ”Hilleberg Tarp UL 10”

 1. En tarp är en presenning.
  Varför betala 1795 för en Hilleberg Tarp när det finns en liknande på REI för 350 spänn eller, för att vara radikal, en billig presenning på Rusta för 68:-?

  Alla funkar lika bra.

  Svara
  • Helt rätt. Tarp är en presenning. Precis som kajak är en kajak, ett hus är ett hus osv. Vid första anblicken ser det mesta likadant ut och fungerar lika bra 🙂

   Sen finns det till exempel olika vikter, vävkvalitéer och andra faktorer som kan påverka valet. Vi har använt lite blandade varianter, allt från vanliga tjocka presenningar, via mellanting till Hilleberg UL. Vi har valt denna för att vi tycker vi får en lätt tarp som tar rimligt liten plats och som håller bra.

   Svara

Lämna ett svar