Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Haröskärv och Tjärö

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Somrigt utanför Tärnö
Somrigt utanför Tärnö
Kvällshäng
Kvällshäng

Vi tog oss en liten tältutflykt borta i Blekinge torsdag till lördag. Sjösatte i Järnavik efter goda våfflor hos Gula Huset. Lite sjöbris och sol i ansiktet strävade vi söderut. Ända till Tjärö kom vi innan det var dags för lunch i finviken. Sen vidare bort mot Allböle, lite skrynkligt och skoj där, hoppade iland och spanade tältplats som vi ej nyttjat, över mot Mjöö och sen mot och iland på Vitaskärv. Tältbar men ganska liten dock genompaddlingsbar 🙂 Sen bort till Haröskärv där vi paddlade genom och så gick vi iland på  ostsidan.

Finfint örackare, gott om plats till många tält och suverän horisontvy. Slog upp tältet och samlade sten för att hålla det kvar. Pia tyckte det stod lite nära kanten men jag sa att hit når inget vatten. Tio minuter senare slog en väg mot klippan nedanför och gav lite stänk och vattenrännilar som smet fram och under tältet men det vara bara en enda så det räknas inte 😉

Gött i lä men lite svalt i vind, bad blev det såklart. Inte heldjup runt ön annars hade den varit en femma på badtoppen med enkelt hoppande för att komma i. I kom vi ändå!

Skönt kvällshäng i och kring tältet innan vi somnade sött.

Vaknade tidigt då solen stod på, blev morgonbad, kaffe, frukost, bad, kaffe, slösurf, bad osv och helt plötsligt var vi lunchhungriga. Käkade, packade ihop och paddlade över till Harö och gick iland. Harö är nyligen röjd och ingår i Graceprojektet. Den var skapligt igenväxt tidigare men har nu blivit ordentligt öppen och lätt att ta sig fram på. Kommer bli finfin om några år.

Rundade Tärnö med lite skump på utsidan, paddlade förbi restaurangbryggan och gästbryggan innan vi paddlade in och förbi Joggesö och Bockö, landade på Bockös östra sida för lite fika, bad och kliphäng. Vidare förbi Mjöö och iland på Allböles insida, har var jättelänge sen vi bodde, får vi försöka råda bot på.

Vidare och förbi Skiftesholmen där de har byggt upp huset igen, i gammal stil. Trevligt när inte alla hus ser ut som i förorterna med massa tryckimpregnerat och byasten 🙂

Över till Tjärö och iland i finviken Sandkroken, bytte om och tog en promenad på ön. Tjärö är verkligen fin men oj vad synd att den inte används. Det växer igen fort när det inte hålls efter. Träffade lite båtfolk och några undrade vad som hänt. Högsäsong och kanske 15 personer på Tjärö, illa.

Tillbaka vid kajakerna blev det mat och tältuppslagning. Efter några timmars slöande kring tältet somnade vi sött.

Vaknade tidigt till duggregn, tog det lugnt och paddlade så småningom in till Järnavik igen.

Gott med lite luftande av tält och oss själva i den läskiga skärgårdsluften.

Smalt
Smalt
Gött horisonthäng i kvällsljus
Gött horisonthäng i kvällsljus
Dagens yogapose :)
Dagens yogapose 🙂
Öppet på Harö, har med Tärnö till vänster
Öppet på Harö, har med Tärnö till vänster
Allböles utsida
Allböles utsida
Ganska tomt på Tjärö
Ganska tomt på Tjärö
Tjärö växer igen
Tjärö växer igen
Finvik på Tjärö
Finvik på Tjärö
Längs Tärnö
Längs Tärnö
Och solafan går upp igen. Snart varmt och eländigt ;)
Och solafan går upp igen. Snart varmt och eländigt 😉
Inte så mycket skydd men helt okej horisontvy
Inte så mycket skydd men helt okej horisontvy
Slöar och toksurfar
Slöar och toksurfar
Grönblått utanför Tärnö
Grönblått utanför Tärnö

DSC_1897 DSC_1920

Kolla vår Packlista för två veckors kajakpaddling vid Helgelandskusten

2 svar på ”Haröskärv och Tjärö”

  1. Såg trevligt ut..! Har inte varit på Haröskärv förut men fikat på den lilla flutten utanför, fin utsikt o mycket fågel har jag för mig.
    Tråkigt med Tjärö, hoppas det kommer igång igen..

    Svara

Lämna ett svar