Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hilleberg Allak

Klipptältning med kupoltält. Hilleberg Allak.
Hilleberg Allak på Valö

Hilleberg Allak är ett självstagande tvåmanstält som är ganska likt Hilleberg Staika men knappt ett kilo lättare. Hilleberg Allak har som exempel inbyggd ”hängränna” för att minska risken att det regnar rakt in i innertältet.

Vi har använt vårt en del sen tidigt 2008 (gissningsvis drygt 100 nätter i april 2011). Det är lätt att sätta upp och hantera. Vi tycker det fungerat mycket bra, det står som regel hyfsat stadigt, det är gott om plats och det är mycket smidigt med två ingångar och två absider. Den tunna väven gör förvisso att det låter och fladdrar en del när det blåser, men spänner man ut lite linor är det skapligt tyst. Vill man ha ett stabilare tält är nog Staika och Tarra att föredra, men Allaks vikt gör det såklart intressantare för många.

Läger på Lövskärs nordöstra sida. Hilleberg Alla i solnedgången.
Läger på Lövskärs nordöstra sida

Från 2013 har vi då och då använt Allak med tjockare stänger, alltså de som finns i t.ex. Staika, Tarra m.fl. Det gör Hilleberg Allak stabilare och tystare. Skapligt smidigt också att ha dubbla uppsättningar stänger så man kan välja att ha det riktigt lätt eller ta med de tjockare för ett mer stabilt tält.

Sök efter på Hilleberg Allak hos Amazon.

Köp Hilleberg Allak hos Outnorth

Läs mer hos www.hilleberg.se

Hilleberg Allak i St Anna
Allak i St Anna

4 svar på ”Hilleberg Allak”

 1. Hej!

  Väldigt, väldigt trevlig sida ni har. =)

  Jag funderar på detta tältet, allak och funderar på de mer robusta stängerna ni talar om, som även jag blev sugen på att köpa i tillägg. Just när man inte bryr sig om vikten. Hur mycket kostar det och hur köpte ni dem?

  Svara
 2. Hej igen!

  Tack för svar. Och nu kommer jag med en till fråga. Velar fram och tillbaka mellan Staiko, allak och Rogen. Och kan inte riktigt bestämma mig. Egentligen är jag nog mest sugen på det mer robusta tältet Staiko men många verkar klaga på att det regnar in. Du skriver i din recsension att allak har en hängränna som skyddar mot väta inne i innertältet. Vet du om de har börjat använda sig av samma sak på Staiko eller gäller detta bara Allak. Man vill ju undvika att bli blöt. =)

  Mvh Anders-Petter Holm

  Svara
  • Hej! Slå till på ett Staika, det blir nog kanot! 🙂 Vill du ha det robustast är det ju det som gäller om du inte vill ha Tarra såklart 🙂 Tror inte de har nån ränna på Staika men man behöver ju inte ha helöppet hela tiden. På de flesta kupoltält kan det komma in lite vatten men det lär man sig undvika.

   Svara

Lämna ett svar