Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hilleberg Tarra

Rött Tarra på Boskärs utsida i Misterhults skärgård
Rött Tarra på Boskärs utsida i Misterhults skärgård
Långaskär i Blekinge
Hilleberg Tarra på Långaskär i Blekinge

Nu har vi haft vårt Hilleberg Tarra ett tag och det har blivit lite använt i alla fall. Vi ersatte Saivot med Tarra. Vi tyckte Saivot var lite onödigt stort eftersom vi som regel bara är två.

Tarra är grymt. Stabilt och tyst som tusan. Saivo var oxå åt det hållet men Tarra är tystare, delvis säkerligen på grund av lite mindre ventilationshatt och lite mindre ytor för vinden att putta på och ta tag i. Jämfört med en hel del andra populära kupoltält så har Tarra (& Saivo) en stor fördel; eftersom tälten har fyra bågar blir långsidorna nästan vertikala och man får väldigt bra rymd inne i tältet. Dessutom ligger man med fötterna och huvudet mot kortändan och har där nästan vertikala innertältsväggar och sen rymlig absid utanför. Ingen risk att man sover med huvudet och fötterna mot en fuktigt yttertältsduk trots att man är över 180cm och kanske ligger på lite tjockare liggunderlag. Tarra har liksom Saivo två ingångar och två lika stora absider.

Men det är ju inte helt fristående. Näe, men det är självstagande och det räcker som regel mycket långt. Även med ett helt fristående tält som t.ex. Staika & Allak m.fl vill man i praktiken sätta fast det i några punkter så det inte blåser iväg. Tarra kräver två fästpunkter i vardera kortändan för att spänna ut absiderna. Oftast räcker det med de fästpunkterna men tar vinden i får man såklart sätta fast det på fler ställen.

Hilleberg Tarra är nog Hillebergs tystaste och stabilaste tält. Även med bara två fästpunkter i vardera kortsida/absid står det pall för ordentligt med vind.

Köp Hilleberg Tarra hos Outnorth.

hilleberg-tarra-kajak-helgelandskusten
Hilleberg Tarra på Helgelandskusten
Tältmys och kvällsljus på Lovund
Tältmys och kvällsljus på Lovund
Tarra på Långaskär i Blekinge. Måne och fin oktoberkväll
Tarra på Långaskär i Blekinge. Måne och fin oktoberkväll
tarra-slider
Bra med volym inuti
Bra med volym inuti

3 svar på ”Hilleberg Tarra”

  1. Hej; Ser att ni använder ett SOTO-kök. Är egentligen väldigt fast i mina 70 år gamla optimus-kök men de väger ju en del och nu till sommar tror jag att jag ska packa kajaken för en liten expedition. Så då blir det till att köpa ett mindre kök. Har ni några synpunkter på ert vore det trevligt att ta del av; soppaåtgång, reglage, hållbarhet osv.

    Hejsan, från Mikkel

    Svara

Lämna ett svar