Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vattenriket

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Kristianstad-Sölvesborg, 12-13 maj

Helsingborgskanotisterna anordnade en tur från Kristianstad till Valjeviken väster om Sölvesborg. Vi (7 stycken) startade mitt inne i Kristianstad och paddlade en bit i Helge Å och sedan genom Hammarsjön för att sedan fortsätta i Helge Å. Helge Å delar sig innan den når havet och man kan välja att paddla ut i vid Gropahålet i Hanöbukten strax nedanför Yngsjö eller, som vi gjorde, paddla så att man kommer ut genom Åhus hamn. Efter Åhus bar det av norrut ett par kilometer innan vi slog läger. Lägerplatsen var kanonfin, men det visade sig morgonen efter att där fick man inte campa, var visst nåt militärt skyddsområde eller så 😉 på väg upp mot Sölvesborg finns det lite småöar (Skånes enda skärgård!) att besöka utanför Tosteberga. Lunchpaus vid Landöns camping i solen.

Väl framme vid bilarna, som vi parkerat vid Peters föräldrars sommarstuga bjöds det kaffe, saft och ett digert kakfat, en strålande avslutning på turen.
Denna tur bjöd både på å-, sjö-, havs- och till viss del även skärgårdspaddling. Att vädret var på sitt bästa humör och vindarna likaså gjorde att detta blev en kanontur. Kropparna var slutkörda och kräftröda.
En riktigt fin runda. Det är ingen lutning från Kristianstad och ut till havet så det går fint att paddla uppströms också och/eller paddla rundan kring Åhus och Gropahålet också. Finns många fina paddelmöjligheter här också.

Lämna ett svar