Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hilleberg Staika

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Hilleberg Staika är ett fristående tvåmanstält som ingår i Hillebergs svarta serie. Staika är mycket populärt bland t.ex. kajakpaddlare som vill ha ett kupoltält som står av sig själv, där absiderna är integrerade och som klarar alla väder.

Jämfört med t.ex. Hilleberg Allak som måttmässigt är relativt likt så är Staika tyngre men också tystare och stabilare och har fler fästpunkter mellan bågkanalerna. Tältet är gjort för alla fyra säsonger inklusive snösäsongen vilket i Hillebergs fall innebär att yttertältet går ända ner till marken samt att alla myggnätssektioner kan täckas av tyg så inte snödrev kan leta sig in.

Staika är ett grymt fint tält men för egen del tycker jag Tarra är snäppet vassare som kajaktält med mer rymd och ännu tystare. Staika är helt fristående, alltså inte bara självstagande som t.ex. Tarra.

Hilleberg Staika har 10mm stänger och väven är Kerlon 1800. Staika finns i färgerna Rött, Grönt eller sandfärgat. Precis som andra Hillebergtält är det lätt att sätta upp och innertältet sätts upp samtidigt som yttertältet. Innertält är lätt att plocka ner helt eller delvis för mer rymt inuti. Tältet väger fyra kilo inklusive allt. Liggytan är 140x230cm och takhöjden i innertältet är 105cm.

Yttertältet kan enkel användas helt separat, bara att plocka ner innertältet. Innertält kan också användas separat men då krävs att speciella stånghållare införskaffas.

Vi hade vårt Staika i cirka tio år. Sen dess har vi haft flera tält men favoriten är nog ändå Hilleberg Tarra.

Hilleberg Staika
Hilleberg Staika

Lämna ett svar