Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Trysil i april

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Vi drog till Trysil en sväng i april, som vanligt skulle man nästan kunna säga. Det där med fjälldräll är inte så dumt. I princip sommarväglag hela vägen upp men vi körde på vinterdäcken, det hade snöat 20cm några dagar innan men en hög med plusgrader hade smält undan på vägarna. I terrängen på fjället var den officiella snödjupssiffran 170cm 🙂 Det räckte långt.

Blev knappt två veckor då vi hade bokat lite annat på sluthelgen.

Det var verkligen varierat väder, några dygn med plusgrader hela tiden gav mjuka spår och backar. Lättåkt i backarna i den mjuka snön och tungt på eftermiddagen när solen legat på ett tag.

Spöregn nån natt och regn nån förmiddag, inte så kul fjällväder men nån halvdag här och där är helt okej, blir ännu mindre trängsel i backarna då.

Lite snöpåfyllning light men bara några cm.

Några dygn med minusgrader och sol.

Ja, överlag mestadels sol trots lite snö, regn. dimma och låga moln.

En del folk första veckan, ganska mycket tyskar och engelsmän, de passar på nu när de får mer fjäll för pengarna 🙂 Andra veckan tokigt lite folk måndag-onsdag, nästan så vi trodde anläggningen bara var öppen för oss första timmen.

Vi åkte även lite längd, så himla mysigt. Lite väl slött att vi inte gör det mer. Men gött att se de riktiga fjällen runt Skurufjellet.

Riktigt goa fjälldagar. Det var dock lite dåliga förhållanden för snöbad, hårt och inte alls fluffigt men en liten rumprunda i snön tog vi varje dag. När vi lämnade Trysil hade snödjupet minskat till cirka 120cm. Vi lämnade i fem minusgrader och landade i ett lite grönare skåne med lika många plusgrader. Go avslutning på vintersäsongen. Nu får vi se om det blir något fjälldräll på barmark eller om vi håller oss till nästa vintersäsong.

Som vanligt bodde vi på Fageråsen

Lämna ett svar