Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Listerby i sensommarväder

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Vi stack bort till finfina Listerby skärgård en sväng i veckan. Landade i Kuggeboda halvsen tisdagseftermiddag i riktigt gött slutet-av-september-väder. Förvånansvärt nog två på badplatsen som dessutom var på gång att bada! otippat och kul att fler badar lite.

Listerby är nog lätt en av våra favoritskärgårdar och nu hade vi inte varit där på nästan tre månader. packade ner våra prylar i Dexen och Playen och gled utåt i knappt nån vind. Konstaterade att Nikon AW1 nog var på upphällningen när första bilden skulle tas 🙂

Bort till Slädö, hade tankar på sydviken på västsidan men det kändes lite ofräscht där med massa tång så vi tog norrsidan. Där har vi inte bott på evigheter. Iland och upp med tältet en bit upp med fin vy mot Djupasund. Mat i solnedgången på klipporna. Hade tänkt bad direkt men en motorbåt ockuperade klipporna längre ut ett tag men när de gav upp blev det finfint dopp i solnedgången. Några av hästarna hälsade på och fåren hängde på ängen på sydsidan.

Var inte eldningssugna så när det mörknade spanade vi stjärnor ett tag sedan lockade säckarna. Jag har sovit lite sämre på senaste utflykterna så denna gången hade vi med de tjockare downmat-underlagen för att se om det skulle funka bättre. Troligen handlar nog det sämre sovandet mer på dålig vana och andra faktorer men prova kan man ju göra.

Somnade sött och sov riktigt bra. Vaknade till en dimmig morgon, såg inte ens Torkö rakt över. Blev långt klipphäng med kaffe och frukost innan vi så småningom gick ett övarv. Slädö är verkligen fantastiskt fin. Den var fin innan röjningen men nu 6 år senare är det bara att konstatera att ön blivit ännu bättre. Mer öppen och inbjudande och det verkar vara tillräckligt med djur för att hålla den öppen. Vi såg som mest 4 hästar och drygt 15 får. Hästarna på Slädö har lite dåligt rykte sen tidigare men de senaste gångerna vi varit här har de bara varit keliga.

Efter promenad blev det lunch, delvis på den finfina stolta fjällskivlingen vi hittade. Vädret blev dessutom kanon. den lite svala höstmorgonen blev till go sommareftermiddag. Vi tog en tur med kajakerna runt öarna i kanonväder.

Framåt kvällningen satt vi uppe på västsidans klippor och spanade på solnedgången innan vi drog igång en brasa för lite korvgrillning till middag. Supergo kväll med finfin brasa och fin stjärnhimmel.

Torsdagsförmiddagen blev det mycket kaffe och en liten promenad och sen lunch i lite duggregn innan vi paddlade åter mot Kuggeboda. Riktigt go utflykt. En del fiskare ute och en kajak såg vi men annars sådär lagom eftersäsongs-otrångt 🙂

2 svar på ”Listerby i sensommarväder”

Lämna ett svar