Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ven med raps, syrén och tumlare

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Ven ligger fint mitt i Öresund. Länge sedan vi var där. Senaste gångerna har vi paddlat dit men det var nog mer än 25 år sedan vi åkte båt över för öhäng. I torsdags blev det av. Blev en Venutflykt tillsammans med Vickan. Väderprognosen sa lite grått och regn på kvällen. Där hade de dock lite fel men bara i början av utflykten 😉

Vi hämtade ut cyklarna vid cykeluthyrningen och hann cykla cirka 500m bort mot Hakens fyr innan det började droppa, tilltog lite och vi stannade under några träd. Blev en skaplig skur innan vi småfuktiga cyklade vidare. Blev bara en kortis innan regnet kom igång igen, denna gången hittade vi ett tak att stå under. Var perfekt för när vi stått där ett tag fick vi se tumlare en bit ut. När regnet slutade fortsatte tumlarna. Var 3-4 stycken som höll på säkert 20 minuter och simmade fram och tillbaka med små hopp här och där. Kul med vilda djur och för Vickan var det tumlarpremiär.

Efter tumlarspanandet gav regnet upp. Tog vår medhavda lunch på en bänk strax norr om Hakens fyr. Sen vidare norrut, stannade på campingen för glass. Östra sidan är fin men norrsidans branter pampigare. Ner mot Kyrkbacken, försökte hitta badstege på pirarna men icke. Blev gott strandhäng söder om hamnen med bad och långfika.

Sen vidare, tiden gick men hann spana lite fina hus och cykla ned mot och längs med sydvästsidan. Fina smala cykelstigar och grusvägar och böljande fina rapsfält på ena sida och backafallen på andra.

Riktigt go dag på Ven. Mysig ö med fin cykling på mestadels smala stigar och små grusvägar.

Maj är verkligen en bra utflyktsmånad. Fortfarande fräscht i naturen, gott om blomster, knappt nåt folk och rimligt varmt och göttigt. På Ven dessutom massor av raps, syréner och körsbärs samt fruktblomster. Kanon. Dessutom en vardag som gör trängseln ännu mindre.

Lämna ett svar