Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hilleberg Nallo 3GT

Nallo 3GT är kanske inte det optimala tältet för klipptältning, men det går såklart om man vill. Här på Huvfallsö i Misterhults skärgård.
Nallo 3GT är kanske inte det optimala tältet för klipptältning, men det går såklart om man vill. Här på Huvfallsö i Misterhults skärgård.

Tillverkat av Hilleberg.

Ett tunneltält för 3 personer, finns även för två personer 2GT och fyra personer 4GT och även utan den extrastora absiden, och heter då inte GT.

Vanliga Nallo är väldigt vanligt bland vandrare då det inte väger mycket. GT-versionen är inte heller särskilt tung med tanke på den stora ytan.

På GT-versionen kan man öppna upp hela ena kortsidan och på så vis få väldigt fin vy och kan samtidigt ligga skyddat även om det regnar, det var nog den största anledningen till att vi köpte det. Annars är det ett trebågars tunneltält med två ingångar, både ingångarna är på absidsidan, det har alltså inte två absider. En ingång på kortsidan och en på långsidan.

Vi hade vårt första i något/några år. Ett rymligt och bekvämt tält, men oftast valde vi ändå andra tält när vi stack ut, antingen mer självstagande eller vid behov av stora utymmen blev det gärna VE-25 som fick följa med. En nackdel med lätta tälten är att de blir lite ljudligare när det blåser. Och ett Nallo kräver ganska många pinnar (eller stenar) för att stå någorlunda tyst när det börjar blåsa lite.

Så småningom köpte vi oss ett vanligt Nallo.

Några år senare började vi sakna vårt Nallo 3GT och började använda det igen, vi gillar det. Det är supergött med den stora absiden där man kan ha hela kortsidan öppen för grym vy även om vädret bråkar lite och man kan sitta under tak och mysa, laga mat utan att behöva trixa med tarpar m.m. Nu har vi använt det ganska mycket och gillar det som tusan 🙂 En liten nackdel med Nallo överlag är att det har sluttande bakre vägg i innertältet, det gör rymden mindre. Men för oss som mest använt 3GT fungerar det fint ändå, Erik som är lite längre kan ligga lite på snedden. Vill man ha raka innerväggar är det annars Kaitum som gäller.

Köp Hilleberg Nallo 3GT hos Outnorth.

Med kortsidan helt öppen. Perfekt med rejäl vy men ändå skyddat
Med kortsidan helt öppen. Perfekt med rejäl vy men ändå skyddat

3 svar på ”Hilleberg Nallo 3GT”

  1. Hej , har en fråga om det finns några kilar eller annat käckt att
    använda som tältpinnar vid klipptältning, har själv ett tunneltält. Känner inte för att köpa ett tält till bara för någon gång kanske klipptälta. I bland finns inte ens lösa stenar att tull som på bilden.

    Hälsningar Johan

    Svara

Lämna ett svar