Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Vi bestämde oss på torsdagskvällen, tänkte att det fanns massor av plats på Stocken camping för stugbilen Winzent. Det var dock skapligt fullt men en plats bokades och på fredagen rullade vi norrut. Inte så bra tajming så det blev lite köande genom regnstaden 😉 Väl famme lyste solen och det kändes som skapligt med kajaker på plats. Två år sedan vi var på Stockenträffen senast. Efter att stoppat i elsladden lastade vi av kajakerna och gick en sväng. Många bekanta ansikten och en hel del nya. Många käkade på den nya restaurangen, vi käkade egen mat utanför Winzent. Tydligen var den nya restaurangen helt okej.

På lördagen tog vi en go runda ut till Hermanö huvud för lite fika/lunch och tjöt. Inte helt platt utanför Hermanö & Vallerö men nästan. Paddlade utanför Vallerö och hittade en finfin badö mellan/utanför Tornö och Vallerö så där blev ett långt stopp till. Sen utsidan Tornö och så insidan tillbaka.

Som vanligt en bra träff. Tjörns kajakklubb med Jette & Ralf i spetsen fixar det bra. Det anordnades tiotalet grupppaddlingar på lördagen, en del med tema (foto, singel osv) och en del utan. De hade visst uppemot 200 anmälda till grupppaddlingarna. Just grupperna med paddling är suveränt, speciellt för nya paddlare som inte känner så många och inte känner området men även för de som varit med ett tag och vill umgås.

Vi paddlade själva, är för bekväma för att passa tider 🙂 och lite lagom osociala 😉

På lördagskvällen visade Jonas Alexandersson bilder, från paddling året runt. Fint, lätt att bli sugen på lite Vänerpaddling, det var länge sen.

På söndagen tog vi det ännu lugnare i starten. Tog så småningom en runda till och genom Gullholmen och sen långfikalunch på en liten ö innanför Hermanö innan vi drog oss inåt igen för lite mer snack och häng. Vi skulle stanna kvar en natt till så ingen brådska. Rätt mysigt att hänga kvar när alla andra lämnar. På kvällskvisten lite promenad i närområdet.

Lite utställare fanns också på plats. Kajaktiv, Petrus Kajak, Outdoortime, Enok grönlandspaddlar, Plums, Point65. Björn Thomasson var som vanligt också med på träffen och höll kurser med grönlandspadleri som tema.

Pia hade med lite silversmycken och fick både visat och sålt lite smycken. Alltid kul att sprida Silverkayak-smycken till andra.

Stockenträffen är som vanligt en supertrevlig tillställning. Vi har inte varit på alla men några har det blivit genom åren. Några bilder från tidigare år kan hittas här: https://www.kajak.nu/tag/stockentraffen/ I år var det extra stort intresse med rekord i antalet anmälda till både camping och paddlingarna, kul! Tjörns kajakklubb räknade med nånstans mellan 250 & 300 paddlare, de mesta från Sverige men även norska och danska hördes bland kajaker och tält! I år var vädret perfekt, soligt och svaga vindar hela helgen, perfekt för de flestas behov 🙂

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera