Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stockenträffen

Stockenträffen har arrangerats på Stocken camping på västra Orust sedan 1998. Först i regi av Karin Mentzing sedan (gamla) Orust Kajak med Thomas Åhlberg och Jens Marklund som arrangörer. Under ett par år utan arrangemang då hölls träffen vid liv av MestUte och Tjörns Kajakklubb. Från 2014 blev det lite mer arrangemang igen, i Tjörn Kajakklubbs regi, och träffen vaknade till liv. Har varit sista helgen i augusti i princip alla år, några år har man ändrat (delvis för att inte krocka med Öppet Varv och Orust Runt).

Perfekt plats

Området utanför Orust bjuder verkligen på bra förutsättningar. Det går alltid att hitta skyddade roliga paddelvatten för både korta och långa turer. Det finns nästan alltid lite skum och vågor en bit ut, det finns alltid klippor och smala passager. Förutom rolig och givande paddling finns det mycket att paddla turer till; fina sandstränder samt sevärdheter, fyrplatser, glasskiosker och restauranger med mera. Lätt att paddla både långa och korta turer. Allt från en kort tur runt närmaste öarna till att paddla till Vallerö, Måseskär, Islandsberg, Käringön, Runda Skaftö, paddla till Lysekil, Hållö eller varför inte runt Tjörns och/eller Orust.

Stocken Camping

Boendet sker på Stocken camping som är en stor välordnad camping längst västerut på Orust. Man kan bo i tält, husbil, stuga, husvagn, taktält osv.

Tjörns kajakklubb fixar Stockenträffen

Bra att Tjörns kajaklubb håller lite turer och bra med lite lagom nivå på kurser, aktiviteter men samtidigt tokbra att man kan åka dit och bara hänga och drälla omkring utan fullt schema. Tjörns kajakklubb gör ett jättejobb för att Stockenträffen ska bli så bra som den är, mycket imponerande.

Guidade turer

Tjörns kajakklubb fixar varje år ett antal guidade turer. Allt från en kort fikatur till längre rundor beroende på tycke, intresse och smak. De guidade turerna är perfekta för att träffa nya eller gamla likasinnade.

Kurser, Aktiviteter & föreläsningar

Det brukar hållas lite kurser under Stockenträffen. Den mest flitiga kurshållaren genom åren är nog Björn Thomasson men även andra har vågat ibland. Några år arrangerades Grönlandsmästerskap i roll. Det har förekommit repgymnastik, rollkurser, certifieringar, kurser i manövrering och Rockhopping. Det brukar oftast vara ett eller flera föredrag/bildvisningar med mera.

Kändisar på Stockenträffen

Nigel Foster har varit där och hållit kurser många gånger liksom Dubside, Freya Hoffmeister, Björn Thomasson med flera. Petrus kajak, Kajaktiv med flera prylutställare dyker ofta upp. Till och med svenska Kanotförbundet har haft representanter på plats flera gånger 😉 Ett tag var NIL – Nordisk Instruktörslicens på plats och höll examineringar och spred sitt budskap men det tog slut.

Stockenträffen är störst och äldst

Stocken träffen är sveriges största och äldsta kajakträff skulle jag tro. De andra träffarna är i de flesta fall yngre och avsevärt mindre.

Stockenträffen genom åren

Vi har varit där flertalet år, nedan några länkar till mer text och bilder från många trevliga Stockenträffar.

1999 – första gången på kajakträff. Spännande med alla nördar, gav klart mersmak.

2000 – Kul som tusan. Det här med kajakträff verkar också kul 🙂

2002 – sol och medvind

2003 – bra med folk och vi gick kurs med Nigel Foster

2004 – Vågigt och roligt

2005 – Vågigt, Johan Linder stod på högkant i sin Clapotis och vi fick lite fina bilder.

2006 – Ganska vågfritt. Vi hittade dock lite småvågor med våra Rockhopperkajaker. Freya Hoffmeister på plats. Kördes grönlandsmästerskap och rolltävlingar med.

2007 – Freya Hoffmeister & Dubside på plats och en ställning för repövningar från Escape.

2008 – Valspaningsåret. Vi såg Knölval utanför Vallerö, superkul. Dessutom besöksrekord med närmare 300 paddlare. Rolltävlingar i år med. Gemensam lördagsmiddag med bildvisning på Tofta Gård.

2009 – Vind, vågor och plattvatten och gott om folk.

2010 – Sol och medvind

2011 – Vågigt och soligt och allmänt underbart.

2014 – Real Turmat bjöd på lördagslunch på Hermanö, trevlig. Skapligt med deltagare.

2015 – Vågigt och soligt och mycket trevligt.

2016 – Sol och medvind såklart!

2017 – Finväder, lite skum och skapligt med folk. Första gången för stugbilen Winzent på kajakträff.

2019 – fint väder och gott om paddlare

2021 – finfint väder och massor av folk. Vilken superhelg!

2023 – 25-årsjubileum. Skapligt med folk och fint väder.

Björn Thomasson skrev lite historia om Stockenträffen efter Stockenträffen 2017

Mer om aktuell träff på www.tjornkajak.se

stockenträffarna