Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Björn Thomasson Design

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

De flesta som byggt kajak, tänkt tanken att bygga kajak eller som har en kompis, släkting, vän på sociala medier som byggt kajak har nog varit inne på Björn Thomassons hemsida.

Björn kom ut med Kanotboken 1997 som beskrivs så här:

”Instruktiv och lättfattlig handbok i konsten att bygga vackra och sjösäkra kanoter i trä – med fullständiga ritningar och byggbeskrivningar till en kanadensare och en havskajak.”

Sedan dess har Björn utvecklat sin byggteknik och tagit fram en mängd olika kanotmodeller både för hemmabyggare men även en hel del för kommersiella aktörer. Förutom kajaker i alla möjliga storlekar och modeller finns kanadensare och surfski samt en och annan mindre båt. Björn ligger bakom de populära modellerna Black Pearl, Frej & Kavat för att nämna några.

Björn sajt innehåller det mesta inom paddling. Byggandet är bara en del av sajten, det går att hitta massor om paddelteknik, Långfärd, Sjömansskap och så vidare. Ja, det mesta som handlar om någon form av paddling helt enkelt. Plus lite om allmänt uteliv. Heltäckande helt enkelt 🙂 Förutom ovan nämnda Kanotboken har Björn ett antal häften (alltså såna där på papper) om Paddelteknik, Sjömansskap, Långfärd och så byggmanual förstås. När vi byggde kajaker tyckte vi byggmanualen fungerade finfint men antar att den utvecklats mycket under de här åren.

Senaste åren har nyhetetsflödet mest handlat om nya byggare av Björns modeller och mindre om paddelutflykterna. Lite synd, alltid kul att läsa om kajakutflykter men det mesta går ju i vågor.

Förutom att skriva på sajten håller Björn en hel del föreläsningar och undervisar en del i framförallt paddling och rolleri med grönlandspaddel.

Besök www.thomassondesign.com där finns läsning till väldigt många timmars soffhäng

Lämna ett svar