Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Innan Stockenträffen bestämde och beställde vi biljetter till Mandelmannsträdgårdar. Vi har sett programmen på tv4play och gillar både paret Mandelmanns och deras gård.

Väderprognosen var inte så lovande veckan innan men ju närmre tiden för besök kom desto mindre fukt lovades från ovan. Klart lovande.

Lämnade hemmet med fikarygga (fast jag glömde själva fikapåsen med kaffepulver) och badkläder redan klockan 7 och efter två timmars körning parkerade vi och gick in. En, kändes det som, nybyggd entré ledde vidare in i trädgården. Och vilken trädgård! Det fanns så mycket att titta på och förundras över, inspireras av och glädjas åt! Överallt fanns roliga växter, ätbara växter, vackra blommor och massvis av träd. Framförallt var det nötträden som lockade till ingående inspektion. I växthusen fanns massvis av koola grejer, som lotusblommor, kiwi, aprikoser, tromboncino, tomater, gurkor i meterlängder, vindruvor, Sichuanpeppar, mm mm

Efter 2 timmar snurrade det i huvudet och kurrade i magen. Kön till deras kök var lite för lång för vår smak så vi tackade för oss och körde vidare mot stenshuvud för att inta lunch med utsikt mot havet.

Är man på ett sånt fint ställe som Stenshuvud bör man inte missa att gå en runda i nationalparken. Superfint! Var några år sedan vi gick den slinga vi gick idag.

Det växte massor, och då menar jag verkligen massor, av stolt fjällskivling vid utgången från parken!

På vägen hem stannade vi till vid Holma skogsträdgård och tog en tur där med innan vi avslutade vår utflykt med ett dopp och varsin blåbärsmuffins hemma vid Rössjön.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Lämna ett svar