Augustihäng i Listerby

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Vi tog oss en liten utflykt till Listerby skärgård i veckan. Körde till Kuggeboda i fredags eftermiddag. Några badare och en dansk paddlare på plats på badplatsen. Packade och paddlade ut i fint kvällsljus. Paddlade i princip direkt bort till Slädö, var lite sugna på västsidan men låg en båt i krokarna av dasset så vi satsade på östra delen.

Hittade en fin plats som vi troligtvis legat på flera gånger innan, i alla fall väldigt nära 🙂 Upp med tältet (Hilleberg Nallo 3GT), korta promenader i närområdet, mat och mys kring tältet och lite snack med förbipasserande och några hästar innan vi somnade sött efter att ha konstaterat att ett av liggunderlagens kanaler hade gett upp. Vaknade av en svag smäll, ploppande ljud när ännu en liggunderlagskanal anslöt till de andra, blev en rejäl bula i längsled att sova på 🙂

Sov ändå ganska bra och länge. Blev morgondopp och sedan kaffe, surf och så småningom frukost. Därefter ett promenadvarv runt ön. Ett par lite större båtar på norra änden och så några tältare med båt borta vid eldplatsen/dasset. Slädö är alltid finfint, nu var det gott om stora ekollon och gott om Rönnbär, riktigt grannt. Packade ihop oss och snirklade runt lite innan vi landade för lunch på Arpös östra ände. Bad, lunch, och lite gött ödräll innan vi paddlade vidare. Tänkte oss Arpökalven men där låg några kajaker så vi satsade på Ljungskär, lite sjö utanför Arpö och tomt på Ljungskär.

Ljungskär var lika fint som vanligt, kändes som om fåren betat lite slarvigt men vi såg i alla fall ett tiotal där. Fin eftermiddag och kväll med lite bad och promenader runt den lilla ön. Fanns en del björnbär som var mogna så lovade gott inför kommande frukost dagen efter.

Så småningom mat i finljuset och så sängdags. Liggunderlaget gick med på en natt till och det fungerade även för sovaren. Vaknade till en lite gråare värld men efter morgondopp och frukost med nyplockade Björnbär började det nog spricka upp. Slöade länge innan vi plaskade in mot Kuggeboda.

En go liten utflykt i en av våra favoritskärgårdar.

Inte många paddlare ute även om vi såg några vid ett par tillfällen. Lite fler båtar än vi hade förväntat oss men de flesta bara ute över dagen. Låg en del båtar vid bryggan på Arpö men det gör det nästan alltid. Mycket trafik på vägarna trots mitt-i-veckan i slutet av semestertider, väldigt mycket tyska husbilar.

Liggunderlaget som är på upphällningen är ett Downmat 7 som är drygt tio år så helt okej att det börjar ge upp. Har ett tag varit inne på lite tjockare och bredare liggunderlag men hade tänkt dessa kunde hålla ett tag till men nu kanske det blir av. Funderar lite på Synmat 9 LW, vi får se vad det blir.

Lämna ett svar