Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Dannemark vinterpaddling med Tjörns kajakklubb

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Vi var 5 stycken (Jag, Pia, Ralf, Per-Erik, Kristina och Håkan) som samlades i Hamburgsund vid 10-snåret på morgonen. 6-7 minusgrader och klar himmel; som gjort för en vinterpaddling med Tjörns kajakklubb en vinterhelg i slutet av januari.

En person saknades; efter telefonkontakt visade det sig att han stod nånstans längs med motorvägen från göteborg med punktering. Han skulle försöka få loss reservhjulet och komma ikapp senare.

Mats & Thomas var redan ute sen dagen innan, de skulle möta på vägen. Vi sjösatte och paddlade söderut, på sina ställen låg det tunn is, men inte i några större mängder. På sydspetsen av Hamburgö träffade vi på Mats & Thomas; de satt i solskenet på en brygga och såg ut att ha det ganska bra. Vi stannade oxå för en liten fika i solskenet.

Efter ett tag paddlade vi vidare och snirklade bland förtöjningspålar och under bryggor, Håkans skädda var inte på humör så han gick iland för att kolla till den; den hade gått av! Jaja, extraskädda fanns i kajaken så det var lätt att fixa. Under tiden som det fixades kom punkteringsmannen, Mattias, paddlandes så då var alla samlade.

Vi paddlade en bit upp mellan Hamburgö och L Hamburgö, vände sen söderut igen, några paddlade på insidan av iddön medan vi var några som tog utsidan. Låg lite snäll dyning på utsidan, tog en lite bensträckare på Hornö och sen direkt ner till Dannemark. På Dannemark hade Thomas och Mats en större kåta stående sen dagen innan. Vi slog upp tälten och gick sen en runda till västsidan för att titta på solnedgången, mycket fint skådespel. Otroligt fint i skärgården så här års (också).

Vi samlades efterhand i den stora kåtan där det eldades i mitten. Elden gav värme och ljus men även lite väl mycket rök!! Blev en mycket trevlig kväll och början till natt innan vi somnade så sött. När vi vaknade snöade det lite smått, mysigt. Efter hand avtog snön och solen kom fram, mycket vältajmat! Fantastiskt fint i skärgården med snö, klar himmel, sol och bara vi.

Framåt elvasnåret gav vi oss iväg, tog en sväng runt Dannemark motsols, innanför Hornö avslutade Thomas & Mats turen för att köra hemåt, vi andra paddlade norrut och lunchade vid Boviken på Hamburgös nordvästsida och gav oss sen mot Hamburgsund igen. En mycket trevlig tur, skönt att få ut tältet i tid i år!

Lämna ett svar