Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tiveden & Fulufjellet på väg till/från Trysil

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

I år tog vi stugbilen Winzent till säsongens sista skidfjälldräll. Startade inte så tidig eftermiddag hemifrån, bodde en natt en bit norr om Karlstad på vägen upp. När vi lämnade körde vi upp till Femunden, hade en lös plan om att hänga där lite. Finfin trakt, hade även en förhoppning om en liten paddeltur. Fast däruppe var det betydligt vintrigare och mer snö och rejält med is. Så pass med snö att det var svårt att komma av från stora vägen och parkera stugbilen på småvägarna. Dessutom lite för mycket snö i terrängen för att promenera och lite för lite snö för skidor.

Vi körde vidare mot Särna och Fulufjället, lite mindre snöigt där. Gick upp och spanade lite på Njupeskär, fint när det nästan bara är is med. Blev dock inget fallbad, badkrukigt vi vet. Minsann lite folk som promenerade där, mesta holländare och nån skolklass.

Var inne och spanade på Mörkrets lilla camping/ställplats (som var stängd) och tänkte nästan ställa oss där men sen kändes det inte så kuligt. Ställde oss sedan precis vid vattnet strax norr om Särna, superfint och inte trångt direkt.

Dagen efter körde vi mot Tiveden, blev en go kvällspromenad med nationalparksbad. Sen ställde vi oss på en grusplätt en bit utanför parken. Dagen efter blev det en ny runda, denna gången med utgångspunkt från Vitesand. Tiveden nationalpark gav mersmak, dit får vi fara fler gånger.

Vidare söderut och besök hos en god vän i krokarna av Hjo och så besök hos Uthuset för lite gött snack och en övernattning bland äppelodlingarna.

Lämna ett svar