Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Trysil april 2019 – påsk & säsongsavslutning

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Precis som de senaste åren hade vi bokat en fjällvecka i Trysil sista veckan för säsongen. Planen var att sticka upp den 22 april, alltså efter påsk, men vi fick möjlighet att hyra stugan några dagar extra så vi landade på Fageråsen i Trysil på Skärtorsdagen. Ojojoj, vad mycket bilar på parkeringen, är inte vi vana vid. Vi brukar som regel undvika påsk, sportlov, jul&nyår ja alla de där veckorna när ”alla andra” lov, helg & semesterdesperados ska hålla på med saker.

Torrt sommarväglag hela vägen upp. Vi åkte en halvdag efter att ha hällt in massa prylar och mat i stugan. Skapligt vitt överallt utom på träd och vägar. Tror det var runt tio plusgrader när vi kom upp.

Riktigt mycket folk här och där men kanske inte riktigt så mycket som vi befarat ändå, tror dock många påskfjällisar hänger mycket i stugor och på altaner med… Skidåkning är nog inte alltid prio ett eller kanske inte ens prio fem. Lite väl mycket folk runt Knettsetra där det körs lite mer brutal afterski och konserter, en del lite väl förfriskade där men på de flesta andra ställen mest lugna och sansade.

Vi hade i princip plusgrader dygnet runt alla de 12 dagarna vi var i Trysil, tog såklart hårt på snön men backarna var ändå helt okej, speciellt första timmarna. Spåren åkte vi bara i på senare eftermiddagar och då var de såklart inte i toppskick men ändå helt okej för oss för att se lite fjäll och natur.

Nytt för i år var att hela fjället var öppet, tidigare har sydsidan stängts sista veckan på säsongen. Gör inget att åkytan var mer än dubbelt så stor. En del backar fick förvisso stängas efterhand men ändå skapligt mycket åkbart. Kul. Bra jobbat att hålla så mycket öppet trots en relativt snöfattig säsong och trots plusgrader de två sista veckorna.

I år tog vi stugbilen så det blev lite utflykt på vägen hem också.

Vi kommer åter!

Lämna ett svar