Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Övernattning vid Hjörneredssjön

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

lagan-oskrynkligt-pia

Spegelblankt
Spegelblankt
Platt på Lagan
Platt på Lagan

I söndags em stack vi upp till Hjörneredssjön för en paddelsväng. Tog med tält och andra sova-ute-prylar. Tror inte vi har övernattat där på mer än tio år, tro det var en fullmånepaddling med Helsingborgskanotisterna när vi var aktiva där. Slarvigt att inte bott över där sen dess, det är finfint att paddla där och gott om ställen att bo på. Lite slitet på sina ställen men så blir det ju på populära ställen. Paddlat där har vi dock gjort sen dess men uteboende är alltid goare.

Lägerö
Lägerö
Tältet uppe på en finfin udde
Tältet uppe på en finfin udde
Brasan igång och sista kvällsljuset på väg att smita
Brasan igång och sista kvällsljuset på väg att smita
Göttigt eldmys
Göttigt eldmys

Blev en fin paddling upp i Lagan i grymt fint eftermiddagsljus innan vi vände tillbaka och slog upp tältet på en av öarna i sjön. Tidigt mörkt så det blev några timmar vid elden, mysigt. Somnade sött och sov länge. Jag hade med min sommarsovsäck och det funkade men nästa runda blir det lite mer isolerad säck. Sommarliggunderlagen funkade också fortfarande men det blir nog även där lite mer isolerat downmat nästa utenatt. Pia tog sin varmare sovsäck och det funkade såklart oxå finfint 🙂

Lite gråare när vi vaknade och lite dugg i luften. Frukost vid elden och sen lite paddling. Började regna nästan precis när vi sjösatte så det var vältajmat. Paddlade runt söderut i sjön, inte så himla trångt i mitten av november.

Sen hemåt igen. Go uterunda.

Morgonbrasa
Morgonbrasa
Frukostmys
Frukostmys
Väldigt lågt vatten
Väldigt lågt vatten
Stubbarna kommer fram vid lågvatten
Stubbarna kommer fram vid lågvatten, hade varit kul att se landskapet innan dammen byggdes.

Lämna ett svar