Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Exped Downmat

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Exped Downmat
Exped Downmat

Vi har varsitt Exped Downmat 7 sen ganska många år tillbaka. Tjocka och välisolerade liggunderlag med fyllning i dunmaterial. Tjockleken jämnar till de flesta ojämnheter och mjukar upp de hårdaste underlag. Funkar perfekt för både go tältsurf och många timmars sovsäcksdräll 😉 Man ligger bekvämt och dunfyllningen isolerar riktigt bra mot markkylan. Vi har de med inbyggd pump. Låter man liggunderlaget och pumpen ligga och fluffa till sig ett tag går det rimligt kvickt att pumpa upp sitt underlag. Börjar man pumpa direkt efter komprimering så kan det vara skapligt segt att få de uppblåsta. Skulle vi handla nya idag hade vi nog satsat på nyare utan inbyggd pump (UL) som man återigen kan blåsa upp med packpåse. Utan pump är det lite mindre som kan gå sönder (vi haft nåt som gått sönder vid pumpen när man rullar ihop dem) och så blir de ju mindre och lättare oxå.

Vi har storleken M, som är cirka 180x51cm och sju cm tjockt, det tycker vi räcker gott. Snurrar man mycket, är större eller är ute när det är riktigt kallt kanske man vill ha större och tjockare fast för de flesta räcker nog M utmärkt. Ja, kanske till och med S i många fall.

Sova gott är alltid rätt och ett skönt liggunderlag i kombination med go sovsäck gör jobbet bra.

Nu är vi sällan ute när det är kallt på riktigt så ett vanligt Synmat 7 hade nog räckt långt vad gäller isoleringen och komforten i övrigt är densamma.

Både Downmat och Synmat kan tillåta sig att låta lite när man ligger på tältgolv, i alla fall Hillebergs, inget som stört vår sömn direkt men några grannars 😉

Köp liggunderlag hos Outnorth

Sök efter Downmat hos Amazon

2 svar på ”Exped Downmat”

  1. Instämmer till fullo med era omdömen om Downmat 7. Nu har Exped dessutom
    en Schnoozel som gör det lätt att pumpa upp madrassen mha koppling mellan deras packpåsar med ventil för 135 kr, eller deras Pumpbag-variant som är dyrare. Outnorth säljer båda.Gör det till ett ännu större nöje att använda madrassen!

    Svara

Lämna ett svar