Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hemfärd med omväg från Stockenträffen

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Vi hade inte planerat om vi skulle dra från Stockenträffen på söndagen och dra hemåt eller stanna lite längre, eller köra nån annanstans. Vi stannade en extranatt på Stocken camping. Egentligen lite väl stor camping för oss men gött att stanna kvar när de flesta åker hem. Dessutom är omgivningarna finfina både på vattnet och land. På måndagen blev det bad och promenad och sen stack vi iväg lite norrut. Tog ett stopp på Sportshopen för lunch och shopping light. Var nere och spanade på en camping i norra Bohuslän som låg superfint men tyvärr var alla ytor i närheten av vattnet upptagna av långliggare/säsongsplatser, lite synd. Därefter lite inåt landet, hade inget mål utan tänkte oss att vi nog hittar nånstans att bo på en liten camping eller i skogen. De platser vi passerade som var övernattningsbara verkade upptagna så vi bestämde oss för att leta efter nån camping. Så småningom hittade vi Högsbyns fritidscenter vid sjön Råvarp som hade fått bra recensioner i Park4Night. Riktigt fint ställe precis vid sjön. Bara tyska gäster förutom vi.

Vi stannade två nätter, blev bad, promenader, hällristningspaning och lite surf och häng kring Winzent. Riktigt bra ställe i finfin trakt. Från Högsbyn körde vi nedåt Håverud för lite tuistande. Har paddlat igenom där för massa år sedan men aldrig sett det från land. Kul att se slussandet och hur tajt det är med båtarna. Sen söderut. Stannade för lite span på Läckö slott. Koolt läge! Vi var lite sugna på trädgården och det var fint men inte sådär super ändå som vi trodde. Funderade på att övernatta men vädret dagen efter skulle bli sådär så vi drog lite söderut för att slippa en heldags regnkörning.

Hittade en mysig minicamping i Säm som vi tillbringade natten på. Fint dopp i sjön Sämsjön och så lite promenad innan regnet kom. Dagen efter drog vi i princip rätt hem. Stannade till på Engelssons men där var alldeles för mycket folk för att vi skulle tycka det var intressant både med tanke på Corona och med tanke på trängseln överlag.

Fin liten hemfärd från Stockenträffen 2021. Finfint på så många ställen.

Lämna ett svar