Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Slädöhelg i november

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Iläggning i kuggeboda på fredag eftermiddag
Iläggning i kuggeboda på fredag eftermiddag

Vi kom loss ur soffan vid tiosnåret i fredags och satte i kajakerna på stranden i Kuggeboda, Listerby skärgård, tre timmar senare. Lite disigt men soligt och för årstiden varmt med över tio grader. Tog oss lite norrut och sen österut, landade på Kvalmsös sydvästudde för lunch. En riktigt fin udde, men nu har de nog haft lite väl mycket får där… Skapligt med spillning, men vi skulle ju inte ha upp nåt tält så det gick finfint.

Riktigt vackert ljus med diset i bakgrunden. Vi fortsatte lite österut och rundade Almö och tog oss sen in bland kobbarna igen och drog oss mot Slädö som vi visste hade invånare. Ola satt på en klippa mitt på sydsidan och hälsade oss välkomna. Grymt fin himmel precis när vi gått iland. Mörknade snabbt men Ola hade snart en eld igång och sen satt vi där och tjötade, spanade på lågorna och hade det riktigt gött.

Vi har inte bott på denna delen av Slädö tidigare men gått förbi då och då och tänkt tanken. Riktigt fint ställe med både massvis av tältplatser och bra badställen. Lite sämre horisontvy om man ska vara smågnällig 😉

Kvalmsö
Fin udde på Kvalmsö
Vacker himmel på fredgskvällen
Vacker himmel på fredgskvällen
Eldning och djupa samtal :)
Eldning och djupa samtal 🙂
Erik diskar i månens sken
Erik diskar i månens och pannlampans sken

Så småningom blev det i alla fall läggdags och vi sov sött och länge. Vaknade till och i rejäl dimma, mysigt men lite ruggigt på morgonkvisten och under frukosten. Så småningom kom dock solen igenom och vi tog en promenix på ön. Fint som tusan med mycket höstfärger, inga spår av varken får eller hästar mer än skit på marken 🙂 Plockade geogömman Slädö och traskade vidare. Väl tillbaka till tälten var det dags för Ola att dra sig hemåt, han hade redan varit ute i två nätter. Vi tog fika i solen och spanade på när Ola packade. När vi så småningom blev ensamma blev det en lur i tältet och sen lunch. Innan lunchen var jag lite varm så det blev ett snabbt dopp, riktigt skönt även om det blev svalt om fötterna för det var lite långgrunt.

Efter lunchen kom vi i kajakerna och tog en sväng runt Slädö, Vagnö, Eneholmen och Arpö i mysigt eftermiddagsljus och landade sen på Slädö igen strax innan det mörknade. Tog ett par rundor och hämtade lite ved och fick igång en sprakande brasa. Att det kan vara så avkopplande att bara glo in i en eld… Efter ett par timmar med eld, mat, godis och mys vid elden blev det tältläge och det var inte alls svårt att sova ett lass med timmar igen 😉

Vi såg inte ens Arpö på lördagsmorgonen, och det är ca 100 m dit
Vi såg inte ens Arpö på lördagsmorgonen, och det är ca 100 m dit
Frukost i dimman :)
Frukost i dimman 🙂
Svamppromenad
Svamp- och skattjaktspromenad
Det blommar fortfarande i skärgår\'n
Det blommar fortfarande i skärgårn
Det börjar lätta...
Det börjar lätta…
... så Ola kan dra sig hemmåt
… så Ola kan dra sig hemmåt
Hmmm... kanske ska paddla en runda nu då?
Hmmm… kanske ska paddla en runda nu då?
Mellan Torkö och Slädö
Mellan Torkö och Slädö
Skynda, skynda! Vi måste elda innan vi ska sova
Skynda, skynda! Vi måste elda innan vi ska sova
matlagning och mys vid elden
Matlagning och mys vid elden

När vi vaknade var det klar himmel även om solen inte riktigt vågat sig fram ännu, men så småningom dök den upp ovanför Arpö. Soluppgångar är alltid fina och så här års är de ju relativt lätta att se trots att man är en sjusovare. Frukost i solen och sen en liten efter-frukost-lur i tältet innan vi kom i kajakerna och tog en sväng runt Hasslö. När vi passerade Arpö såg vi att de var ute med stor pråm så nu är det nog både ko- och fårfritt på Arpö ett tag framöver. Go tur kring Hasslö i gott väder, skönt med lite medvind från Hasslö in mot Kuggeboda igen.

Finfint med plattvatten, sol och dis
Finfint med plattvatten, sol och dis

Lite kyligt i vinden på stranden i Kuggeboda trots solen, så det blev inget avslutande dopp, men det var verkligen en go helg i alla fall! Riktigt gott ute så här års och nu var det ju extra varmt. Såg havsörn nära två gånger på Slädö och en gång på vattnet. I övrigt väldigt lite liv i skärgårdarna nu. Och kul att träffa på Ola som vi bara mött på Nytäppetträffen en gång tidigare.

Nu lite soffsurf, men om ett par veckor är det ju Adventspaddling!

Soluppgång över Arpö
Soluppgång över Arpö
Fåglarna överger oss
Fåglarna överger oss
Ljungskär
Ljungskär

5 svar på ”Slädöhelg i november”

  1. Såg riktigt skönt ut! Får se om det inte hinns med någon tur till snart innan dagsljuset försvinner helt, sexton timmars mörker ger lite väl mycket sovsäckstid..

    Svara

Lämna ett svar