Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

I slutet av maj plockade vi våra första jordgubbar i odlingstunneln. Där har vi ampeljordgubbar som är remonterande, alltså som mognar efterhand hela sommaren. Nu är det slutet av september och vi har fortfarande jodgubbar i tunneln. Suveränt. Därimellan har vi plockat bär både på tomten och ute i naturen.

Efter tunneljordgubbarna kommer Blåbärstry näst i tur och sedan har det blivit jordgubbar ute, smultron, hallon, blåbär, amerikanska blåbär, hösthallon, björnbär, lingon, svarta vinbär, krusbär, röda vinbär, vita vinbär, havtorn och säkert något jag glömt.

Vi äter färska bär till gröt eller fil/yoghurt varje dag, det är så gott. Sen försöker vi fylla på i frysen också så det finns egenplockade bär till resten av året.

Jag gillar verkligen att plocka bär, både på tomten och i skogen. Erik gillar mest att plocka större lättplockade bär typ björnbär, jordgubbar och hallon men ibland får jag hjälp med de mindre 😉

Kul att ta tillvara sådant som växer omkring oss. Riktigt bra social aktivitet och dessutom avkopplande sysselsättning både hemomkring och på utflykt med Winzent. Läste nånstans att uppåt 95% av alla bär i våra skogar/marker varken plockas eller äts…

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera