Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Paddlingens dag, 11 maj 2024

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Paddlingens dag är tydligen inte en ny företeelse utan tanken kommer ursprungligen från Oskarshamns Kanotklubb. Numera är det Svenska Kanotförbundet som står som arrangör/huvudman.

Trevligt med en dag tillägnad paddling. Hoppas många hakar på för att sprida paddling, paddlingsupplevelser och utetid till fler. Tid Ute Räknas och tid med paddling räknas minst dubbelt 🙂

https://paddlingensdag.se

Om Paddlingens dag

Paddlingens dag är en årligen återkommande temadag som hyllar paddling i alla dess former. Idén väcktes av Oskarshamns Kanotklubb och tillsammans med andra företag och föreningar i regionen arrangerades Paddlingens dag för första gången 2023.

Nu önskar Svenska Kanotförbundet som stolt arvtagare av stafettpinnen sprida initativet vidare till hela landet. Tanken är att vi tillsammans – föreningar, kanotcentraler, företag, andra aktörer, du och jag ska lyfta det fantastiska med paddling.

Syftet med dagen är sprida det härliga med paddling, både som aktivitet för att uppleva naturen och för att må bra. Sverige erbjuder en underbar mångfald av paddling – från sjö och hav till å och älv. Det långsiktiga målet är att Paddlingens dag ska bli en gemensam och självklar arena för paddling, en dag där alla parter delar med sig av aktiviteter och upplevelser så att fler kommer ut på vattnet.

Lämna ett svar