Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Blåkulla med Tjörns Kajakklubb

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

kajak.nu – paddling verkar kul

Jag och Pia hängde med Tjörns Kajakklubb på deras paddling till ”Blåkulla” (Brattön).

Vi samlades i Rörtången på påskaftonens förmiddag. Vi var tio stycken, Per-Erik, Kristina, Mats, Catarina, Lotta, Therese, Carl-Magnus, Ingvar och så vi från skåne. När alla fått ner allt i kajakerna tog vi ett varv (nästan) runt Brattön och gick i land och traskade upp mot toppen (131 meter öh). Där tog vi paus och Per-Erik och Kristina halade fram ett gigantisk påskägg!! Vi låg länge i solen och beskådade en makalös utsikt, men några påskkärringar såg vi dock inte! Nere vid havsnivån igen tog vi lunch.

Vi paddlade sen sydsidan av Älgö, upp förbi L Dyrön och landade på Katten, en suverän tältplats med liten sandstrand. Tälten åkte upp, några badade och sen satt vi och njöt och tjötade innan det var dags för matlagning. När maten var avklarad och mörkret kom smygande hade några (med Therese i spetsen) samlat ved till en brasa nere vid vattnet. Över Tjörn sköts det raketer och eldades för fullt så det var bra föreställning. Ett tag trodde vi att de skulle elda upp hela Tjörn, det såg ut som om elden spred sig helt okontrollerat på andra sidan vattnet, men det verkade som om det klarade sig. Dagen efter när vi paddlade föbi den förmodade brandplatsen såg vi inte ett spår! skumt.

På söndagen paddlade vi över mot Tjörn och pausade, och hamnade sen på Hättan för lunch i strålande solsken och sommarvärme. Per-Erik och Kristina stannade kvar för att tillbringa ytterligare en natt i skärgården medan vi andra stretade in mot Rörtången i motvinden.

En mycket trevlig tur med mycket trevligt gäng.