Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Oktoberslut i Blekinge

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Suddig kajakpackning i Kuggeboda. Månen hjälper till med lyset
Suddig kajakpackning i Kuggeboda. Månen hjälper till med lyset
Månhäng på Slädö
Månhäng på Slädö

Vi var lite utesugna och vädret såg finfint ut borta i Blekinge. Krisinformation varnade för högvatten men det är ju ofta bara bra för paddlandet 🙂 Dessutom var det lite blåsvarning fast mest här i västerled.

Kom iväg lite senare på söndageftermiddagen än tänkt och det brukar ju vara ljust till 18 fast det hade ju inträffat nån klockvridning på natten. Nåja vi landade i Kuggeboda och det var ljus kvar och mycket riktigt riktigt högt vattenstånd. När vi packat klart efter en kvart var det dock sämre med ljuset. Paddlade lite norrut med månen i ryggen för att få mest medvind och vred oss ner längs med Torkö. Blåste på en del, tillochmed så vi fick lite medsurf under stjärnorna. Go paddling även om det kändes lite läskigt för gubben med axel i oskick. Svängde in i finviken på Slädö och slog upp tältet, Nallo 3GT, lite kvickt. Inget kvällsbad, slarvigt. Hyfsat lä men ändå ganska dragigt men i tältöppningen hade vi det tokigt gött. Blev en promenad på ön i mörkret där vi träffade på ett 20-tal nyfikna får vars ögon dök upp som småfyrar i pannlampornas sken. Väl tillbaka blev det lite fotonörderi och absidhäng med mat och dryck innan vi somnade sött. Sov lite sådär, är nog ovanan av tältsovandet som spökar. Framåt morgonkvisten var vi dock rimligt pigga 😉

Snart soluppgång på Slädö
Snart soluppgång på Slädö

Slöade länge med kaffe och frukost i absiden, riktigt skönt i lä och sol, rätt svalt i vinden. Så småningom en promenad runt ön. Vi har gillat Slädö länge men nu efter Grace-projektet har den blivit ännu bättre. Superfint med öppna ytorna, kommer nog vara grymt till vitsippesäsongen. Träffade på några av hästarna. De är riktigt sociala och ville gärna promenera med en bit, mysigt. Hästarna på Slädö har fått lite dåligt rykte som tältuppätarna, kajakkrossarna, skrämmapaddlarna, naturenärlivsfarlig osv men de är nog inte så farliga som det kan låta.

Måndagspromenad på Slädö ???? #blekinge #atackhäst #latergram

Ett inlägg delat av Pia Sjöstedt (@piafra)

En av de gulliga hästarna
En av de gulliga hästarna
Nyfikna hästar
Nyfikna hästar
Stora motljusiga träd
Stora motljusiga träd
Trädkramare
Trädkramare
Skyddat på Slädö. Lite blåsigare runt hörnet
Skyddat på Slädö. Lite blåsigare runt hörnet

Borta vid Vagnö såg det ut som de var ute och hämtade in korna.

Tillbaka vid tältet blev det varsitt dopp och sen lunch innan vi packade ihop oss och paddlade en kortis, rundade Vagnö, snurrade lite och landade på Arpös ostsida, nästan vid sydostspetsen men inte riktigt. Riktigt fin plats som var ny för oss. Lä och med helt okej vy. Samlade lite ved och drog igång en brasa. Blev en go kväll med långbrasa, fin måne och en sjunkande temperatur. Lite glänsande frost i mossan när vi kröp ner i sovsäckarna.

Vaknade några gånger och var lite sval om tårna trots tjockstrumpor! märkligt. Nåja, det blev finfin soluppgång så småningom. Lite is på kajakerna innan solen började värma. frukostbrasa och kaffe med soliögonen. Gött som tusan. Promenad på ön, den har också fått ett uppsving efter Graceprojektet dessutom såg det ut som om huset använts, där var både växthus, odlingar och lite fixat med huset. Superkul, riktigt koolt läge. Tillbaka blev det inget bad utan ihoppackning och så tog vi utsidan av Arpö västerut. Lite skrynkligt bort till Ljungskär, iland för span. Ljungskär har blivit fint det med efter röjandet, nästan lite för öppet, svårt att hitta lä 🙂

Hade tänkt oss lunch/fika på Eneholmen men när vi kom dit var det osoligt och lite ruggigt så vi for vidare in till Kuggeboda direkt. Riktigt go utflykt och grymt flyt med vädret. Kul att se Listerby skärgård igen, var länge sen.

Riktigt kul att se hur bra det blivit på öarna några år efter att de röjts i Graceprojektet. Hoppas nu de lyckas hålla öarna öppna med rejält med betande djur.

Soliögonen vid Arpö
Soliögonen vid Arpö

Luftigt efter röjningen för ett par år sedan. Superfint
Luftigt efter röjningen för ett par år sedan. Superfint
Soligt, höstfärgigt och alldeles alldeles underbart
Soligt, höstfärgigt och alldeles alldeles underbart

Brasmys på Arpö
Brasmys på Arpö
Soluppgång
Soluppgång

2 svar på ”Oktoberslut i Blekinge”

Lämna ett svar