Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Axel ur led = extra snålt med paddlandet

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

imageInte för att vi är några vinterpaddlare av rang (heller) fast några rundor utomhus brukar det bli även när det är sydsvensk vinter. I år har det dock varit ännu snålare än vanligt med det. Vi brukar försöka bortförklara med att skylla på väder och vind men i år skyller vi på en axel ur led.

Efter att ha åkt lite skidor i halländska fjällen, Vallåsen, som ligger nästgårds hemomkring lyckades jag trilla en solig superfin vinterdag (ja, faktiskt nån veckas vinter även i skåne) för en månad sen. En riktigt dålig variant av trill blev det och en axel ur led. Det gjorde tokmegaont och rekommenderas verkligen inte, finns klart vettigare grejer att sysselsätta sig med 😉

Nåja, efter nåt försök på Vallåsen att få rätt axeln blev det halmstad sjukhus som fick ta på sig uppgiften. Vid röntgen konstaterades en spricka/fraktur i axeln. Första försöket att dra den på plats gick inte, inte andra heller och inte tredje med sövning light heller. Blev att vänta ganska lång stund men sen under narkos och med lite kamp (berättade de efteråt) hamnade den dock på plats.

Tio dagar med armen i axellås/mitella och en högerarm som var ungefär lika rörlig som en 2 tum 6 ekregel 😉 Ganska snart konstaterade sjukgymnasten lite väl långsam bättring så det blev nybesök hos röntgen och ortoped, såg ok ut men de började misstänka att nån mjukdel tagit skada. Magnetröntgen blev nästa steg. Besked därifrån idag att det inte är nåt mjukt som är extratrasigt eller löst mer än rejält skakat och bankat på. Inget som ska behövas sprättas, karvas, sys och laga med i alla fall, skönt.

Nåja, vi hoppas på bättring, tur man gillar soffsurf oxå 😉 Klart störande att inte kunna sticka ut och paddla, cykla, hugga ved eller pyssla runt på tomten som man vill och är van vid.

Får nog bli (ännu mer) megaspam med gamla bilder ett tag!

Simma lugnt.

 

2 svar på ”Axel ur led = extra snålt med paddlandet”

Lämna ett svar