Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Blekingehelg i mars på Östra Bokö

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Sjösättning i Matvik, lite snö, mycket sol, inte mycket is
Sjösättning i Matvik, lite snö, mycket sol, inte mycket is

Lätt att få smak på det där med att vara ute, så vi drog oss mot Blekinge och Hällaryd skärgård i fredags. Strålande solsken mötte oss i Matvik och rätt så kalla nordliga vindar. Ingen is just där fast borta vid Nytäppet var det hårt ytvatten. Slängde ner prylarna och paddlade ut, snirklade längs med iskanten på V Bokös norrsida och lite här och där. I sundet sydväst om Fölsö var det is och två havsörnar lyfte från Fölsö och landade på isen, vi gled med vinden mot dem och kom riktigt nära innan de lyfte, den ena riktigt stor.

Fölsö
Fölsö

Fortsatte mot Ö Bokö och landade på finplatsen mitt på sydsidan. Är normalt Ö Bokös finaste plats och att den nu dessutom bjöd på lä från nordliga kalla vinden gjorde den inte sämre. Upp med tältet, ett Hilleberg Keron 3.

Östra Bokös sydsida
Östra Bokös sydsida

Blev en riktigt go sen eftermiddag och kväll. En liten brasa när det blev mörkt för både värme, mys och lite grillning på det. Stjärnklar kväll och rätt så svalt lite senare på kvällningen. Vinden la sig helt. Såg ett ljus som vi trodde var eld och gissade på Bockö, kul om det var fler ute.

Eldmys
Eldmys
Fint strandväder
Fint strandväder

Lördagsmorgonen var jättefin och det blåste inte alls till att börja med. Sol på tältet så fort solen vågade sig över horisonten. Gott med kaffe & frukost i solen som värmde riktigt tidigt. Så småningom började det blåsa men var fortfarande nästan helt lä där vi bodde. Petade i kajakerna, lät tältet stå kvar och paddlade en sväng runt Ekö och runt Bockö, såg inga spår av eld på Bockö, som vanligt finfint på Bockös ostsida, in mot Joggesö där vi gick iland och hälsade på Gullkråkan, vi har sett och hört att de funnits men aldrig bott där, men nu träffade vi dem i Matvik dagen innan. Riktigt fint ställe! Det får nog bli besök där framöver, kan vara skönt att lämna tältet och köket hemma ibland 🙂

Gullkråkan på Joggesö
Gullkråkan på Joggesö

När vi kom på vattnet igen hade vinden ökat, blev en kortis runt Joggesö, bort mot Hallö, Fölsö, i smala sund låg det is. Tillbaka vid Ö Bokö träffade vi tre paddlare som var ute över dagen, kul. Vi landade vid tältet och glufsade i oss lunch. Klart ruggigt när solen smitit och vinden ökat och vridit en del. Blev öpromenader, slöande i och kring tält resten av dagen. På öns norrsida var det riktigt vintrigt och på vår sydsida lite vårlikt trots lite ruggigt väder. Somnade sött.

Mer kajaker
Mer kajaker
Soluppgång. Hilleberg keron 3
Soluppgång
Tältöppingsmorgon
Tältöppingsmorgon

Söndagsmorgonen var sådär supermegaultrafin med nästan vindstilla, fin soluppgång, värmande sol osv. Satt länge och njöt i solen långt från på förmiddagen. Kom lite isflak förbiflytande i den nu västliga vinden. Blev ett snabbt dopp så småningom och det svalkar fortfarande om ni undrade. Packade till slut ihop oss och paddlade nästan raka vägen in.

Äntligen marsdopp
Äntligen marsdopp
På sina ställen höll isen i kanterna för att åka upp på en sväng
På sina ställen höll isen i kanterna för att åka upp på en sväng

En go utehelg i fin skärgård! Mer sånt!

Nybyggd toa på Ö Bokö, lyxigt! men vinterlåst. Och varför så ful? Klädd i några grå toktrista plattor?!
Nybyggd toa på Ö Bokö, lyxigt! men vinterlåst. Och varför så ful? Klädd i några grå toktrista plattor?!

1 svar på ”Blekingehelg i mars på Östra Bokö”

Lämna ett svar