Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sensommarutflykt med Winzent 2020

Vi stack iväg på lite sensommarutflykt med Winzent även i år. Hade egentligen ingen riktig plan men vi var lite sugna på lite fjällkänning och lite annorlunda natur än hemomkring.

Styrde norrut så sakteliga och gjorde första stoppet vid Kvarnfallet i Knäred för lunch, sen stopp vid Mästocka ljunghed för lite promenad och span på mestadels överblommad ljung. Vidare mot Engelsson för lite klädpåfyllning.

Inåt landet igen innan vi landade i Överlida. Dagen efter vidare mot Gällstad där vi spanade lite i outletbutikerna, fanns en del intressant från Craft, New Wave och kanske framförallt Ivanhoe. Såg även att det fanns lite mer gubbkläder från Gant, Boss, Oscar Jacobsen också men där vi spanade vi lite sämre.

Mer norrut och landade så småningom i Filipstad på fin liten camping precis vid sjön.

Vidare norrut, mellan Sälen och Särna svängde vi lite österut då vi hittade ett spännande naturreservat i de krokarna. Körde förbi en skylt med Naturcamping i Lövnäs och ställde oss där. Superfint ställe för en eller flera nätter. Ångrade lite att vi inte hade kajakerna med. Tog en promenad på en fin vandringsled och fick den stora äran att se Björn, så jäkla koolt! Dagen efter var finmorgon så det blev ett gott morgonbad och go utefrukost. Innan vi körde upp till Gryvelåns naturreservat, riktigt fin promenadrunda där innan vi landade i Nornäs för natten.

Sedan körde vi till Näsfjället. En liten skidanläggning precis norr om Sälen. Gick upp till toppen för lite fika och häng i blåbärsriset och finfina höstfärger. Kanske kan bli en tur till Näsfjället nån vinter, ibland gött med lite mindre anläggning även om vi gillar Trysil mycket.

Körde norröver och landade på en av Älvdalens ordningställda lägerplatser längs med Storån norr om Idre, superfint ordnat precis vid ån och med med dass, vindskydd, ved m.m. för 60 spänn natten. Bodde på två olika sådana platser där och snurrade runt lite uppåt Idre fjäll, Nipfjället, spanade mot Städjan, badade, kollade till Fjätervålen m.m. Blev även en sväng MTB i fina trakter och även lite mtb-promenad på lite väl mossig vinterled 😉

Vidare mot Fulufjället, ett annat fint ställe. Blev lite vattenfallsspan vid Njupeskär och även lite fjällkänning och fjällfärger. Sen blev det en natt i krokarna av Lövnäs/Nornäs och sen mot Fämtfallet. Vid Fämtfallet har vi varit förr men nu blev det lite längre promenad längs Fämtleden som var superfin och minsann lite jobbig 🙂 Gott med bad innan vi drog vidare till strax norr om Sysslebäck. Därefter blev det bortåt Dalsland, passerade Baljåsen för toppbestigning innan vi landade på Middalarna ställplats i krokarna av Bovallsstrand i Bohuslän.

Blev fin cykeltur dagen efter med promenad och bad på Valön. Därefter vidare till Ramsvikslandet för mer promenad, horisontspan och lite bad igen.

Hade lite tankar på Nordens ark och Havets hus men de skulle strax stänga för dagen så vi fick lite hemlängtan och drog i princip raka spåret hem.

Finfin utflykt med fint utehäng i blandade miljöer. Kul att få se lite fjäll och lite höstfärger. Björnspaningen var helt oväntat men väldigt kul. Nästan som när vi såg Val utanför Vallerö.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Lämna ett svar