Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Rabarberganache

Foto av författare

By Pia Sjöstedt

  • 150g vit choklad, hackad eller pelleterad
  • 75g  rabarberpuré 
  • 10g grädde 
  • 12 g honung
  • Kardemumma
  • 15 g smör

Rabarberpuré – koka frusna rabarber, ca 120g tillsammans med liiiite vatten och röda vinbär. Hade en halv näve, ta en hel eller mer för färgens skull. Häll upp i sil och få bort trådarna. 

Koka upp puré med grädde, honung och kardemumma. Häll över den vita chokladen, låt stå några minuter. Jobba ihop smeten utan att få in luft. Ha i mindre bitar av smör och mixa ihop för en len och glansig ganache. 

Låt svalna innan spritsning i skal. 

Tips: Om du hellre vill rulla eller skära tryfflar så öka mängden vit choklad till 200g

Lämna ett svar