Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Pizza i Omnia

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Pizza är ju gott och det vill man såklart kunna äta överallt 🙂

Pizza i en Omniaugn är en smidig lösning för att göra Pizza där man inte har tillgång till vanlig ugn. Vi har förvisso gjort Pizza St Anna på vanliga friluftskök många gånger.

Precis som mycket annat går det att göra det hur enkelt som helst eller krångla till det som f..n. 🙂

När vi gör Pizza i Omnia gör vi som regel på enklast möjligast vis, tycker vi.

Köp ett färdigt Pizzakit i valfri butik. Dessa kit innehåller som regel rullad deg med bakplåtspapper & pizzasås.

Jo, vi vet att det är superenkelt att göra både deg och sås, det gör vi oftast hemomkring men på utflykt tycker vi ibland att de färdiga satserna är smidiga.

Sen är det bara att rulla ut degen, bre på lagom mängd sås och så sånt man gillar att ha på pizza. Vi har ofta lök, tomat, paprika, svamp och ost. Ibland blir det grönkål, jalapenos och ibland lite skinka eller annat dött djur. Det varierar. När man tror sig vara nöjd med innehållet rullar man ihop allt så det ser ut som en rejäl kebabrulle trycker ihop kanterna så inte innehållet rinner ut och lyfter ner den i Omnian. Vi har bara kört med silikonform och det har fungerat kanon. Lagom värme i lagom lång tid, i vårt fall låg till medel på gasköket i 35-40 minuter, sen är det klart. En lång inbakad Calzone typ. Supergott!

Lämna ett svar