Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

April 2024

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Hoppsan. Ännu en månad.

April bjöd på typsikt aprilväder 🙂 Vi hade en dag vinter hemma i början av månaden. Kul med bad i lite vintrigare miljö igen.

Sen hängde vi i Trysil tio dagar. Så göttigt med vinter på riktigt igen.

Väl hemma var det vår på riktigt även om det var några nätter med flera minusgrader. April avslutade med nästan en hel vecka med temperaturer över tjugo grader. Kul med variation.

Hemomkring har vi planterat, planterat ut och planterat om lite grann, det grönskar på bra. En del bokar har slagit ut men långtifrån helt eller alla. Snart grönt som tusan igen.

Fick till en finfin paddling i finväder på Västersjön i slutet av månaden och två utenätter under bar himmel på tomten.

Jag var iväg på en dag med mycket intressanta föredrag om jord och kompost på Naturrum Vattenriket i Kristianstad. Tony Johansson från poddden Blommar det? och Lena Israelsson stod för snackandet. Väldigt fint Naturrum också.

Pia var iväg på månadens fysiska träff på Holma på kursen Livsmedelsförädling för omställare. Jag var också i krokarna så det blev lite besök i Holma skogsträdgård.

En annan helg blev det häng i Höör båda dagarna, först en dag med öppet hus på Holma folkhögskola. Superfint och som vanligt inspirerande i de krokarna. Dagen efter Skogsträdgårdsdag hos Skogsträdgårdens växter. Också mycket intressant och inspirerande. Väldigt fin plats och mycket kunskap som de glatt delar med sig av.

Hemma fick vi till bad såklart men också lite skogscykling, promenader och de vanliga cyklarna fick också komma ut och rulla lite. Rätt gött med lite vårvärme faktiskt 🙂

Lämna ett svar