Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Omnia är en finurlig liten ugn som kan användas på de flesta köksmodeller. Ser ut som en variant av en förstorad sockerkaksform med lock ungefär.

Vi har haft vår Omnia i ett par år och använt den mest i stugbilen Winzent. Omnia fungerar dock fint på de flesta friluftskök, vedspisar och de flesta vanliga hemmaspisar utom kanske induktionshäll då.

Vi har mest använt vår Omnia till att värma/grädda bullar, frallor (bakeoffbröd) när vi varit på utflykt med stugbilen. Pizza har vi också gjort och det har verkligen blivit superbra. Att få lukten att nygräddade frallor till frukosten är inte heller dumt.

Tror vår Omnia ska få följa med mer ut i kajaken och på andra utflykter också framöver.

Omnia har funnits jättelänge och kanske främst använts av campare och seglare men verkar på senare år ha spridit sig även till friluftslivet. Iochmed intresset för både friluftsliv, husbilsliv, båtliv, vanlife, off-grid med mera ökar kommer nog intresset för Omnia öka det med. Vår första kontakt med en Omnia var på en av de första Nytäppetträffarna, kanske 2005 då i blev bjudna på sockerkaka från en Omnia. Tyvärr dröjde det 15 år innan vi skaffade en egen, vilken miss 🙂

Vi har ett galler och en silikonform som tillbehör. Silikonformen gör att det blir mindre som fastnar vilket i sin tur ger mindre disk. Gallret gör det lättare att värma till exempel bullar/frallor. Finns även muffinsform och även en tvådelad silikonform som verkar vettig om man vill göra flera rätter samtidigt.

Sök efter Omnia hos Amazon

www.omniasweden.com

Omnia hos Prisjakt
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera