Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Almö

Almö i Blekinge har vi paddlat förbi, längs med och runt många gånger. På kajakutflykter i Listerby skärgård och Karlskrona skärgård och på väg därimellan. Vi har också varit där flertalet gånger landvägen och gått en sväng. Det är en fin örackare som genomkorsas av vägen mellan fastlandet och Hasslö.

Finns flera ställen att parkera på, störst parkering är vid Tjuravikenviken, där det även är okej att övernatta med husbil. Tjuraviken är också bra att sjösätta från. Det är 150-200m från parkeringen till vattnet på lättgången led som även fungerar finfint med kanotvagn.

Almö bjuder på finfina lättpromenerade leder. Finns även golfbana på Almö om man vill se lite grön öken 🙂 En del av lederna är breda grusgångar så fungerar både med barnvagn och rullstol.

På östra sidan finns många fina klippor för landstigning med kajak och för bad. På västra sidan är badplatsen Slätthammar fin för paus och bad. Slätthammar fungerar också för sjösättning men även där ligger parkeringen en bit från vattnet men inga problem att bära/rulla ner till stranden.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera