Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hallonganache

Foto av författare

By Pia Sjöstedt

En av årets nyheter i pralinasken var hallonpralin. Hallonen plockades hemomkring och de blev riktigt riktigt goda. Min favorit i år 🙂

Mät upp 150g mörk choklad (jag använde 56%ig choklad) i en bunke, hackad eller färdiga i pellets

120g hallon, gör en puré genom att värma upp de frysta hallonen och pressa ur saften i en sil. Vill man ha den helt fri från kärnor så använd en superfin sil, jag fick med några kärnor men tyckte inte det gjorde något.

Koka hallonen och ha i 15g honung och 1 dl grädde, koka upp igen. Häll över hallongrädden på chokladen och blanda, tills chokladen smält. Skiva i 20 g rumsvarmt smör och rör runt igen. Kan med fördel köras med mixer för en jämn och slät konsistens. Låt svalna till under 30°C innan skalen fylls. 

Låt pralinerna vila ett dygn innan de får lock. Jag rullade sedan dessa i lingonpulver som gav en extra syrlig effekt. Mmmmmm… gott ?

Om en fastare konsistens önskas, ha i 100g choklad till och rulla tryfflar

Lämna ett svar