Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Septemberutflykt 2017 med stugbilen Winzent

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Finmorgon vid Vättern
Finmorgon vid Vättern


Fin kväll utanför Mjältön
Fin kväll utanför Mjältön

Även i år tog vi oss en septemberutflykt med stugbilen Winzent. Förra årets runda med besök på bland annat Höga Kusten och Lofoten var supergo så vi tänkte oss en favorit i repris ungefär. Även i år tyckte vi det var en väldigt skön tur. Bilderna finns redan på plats i separata inlägg men så här blev trippen ungefär:

Började med besök på Elmia och sov en natt vid Vättern. Stor mässa med en himla massa folk och husbilar såklart, sen en stilla natt vid Vättern.

Vidare till Höga Kusten och Utefest. Blev en ganska blöt tillställning men supertrevligt ändå såklart.

Efter Utefest hängde vi på en paddling ut till Mjältön som är sveriges högsta ö. Finfin tur med ett stort gäng. En natt på Mjältön med topphäng, god mat och fin paddling.

Sen drog vi kortkort söderut och hängde lite vid Barsta och Rotsidan samt spanade lite mot Högbonden. Riktigt fina trakter där med. Blev även en kort paddeltur.

Omsjö, Ångermanälven, Vildmarksleden och Fatmomacke. Vidare lite österut, finfin cykling vid Omsjö, finfin natt vid Ångermanälven, span på hällristningar vid Nämforsen och så Vildmarksvägen via Stekenjokk och Gäddede för att landa en natt vid Fatmomakke. Också finfint och med finfina höstfärger, dessutom äntligen lite svalkande badvatten 🙂

Marmorslottet på Helgelandskusten  – superkoolt ställe. Grymt fin färg på vattnet och superkoola klippformationer. Dessutom bra bad i naturliga badkar. Behövdes inget konstgjort badkar där inte 🙂

Tomma – Vi stack ut på Tommas västsida. Har ”bara” varit där via kajak tidigare men det funkade med färja med 🙂 Stod en natt på utsidan med superfin vy mot Lovund, Tommas sockertoppar och horisonten. Blev även en superfin kvällspaddling där. Hade tänkt hänga kvar och paddla mer men det såg skapligt blåsigt ut på prognoserna.

Torghatten – snirklade oss vidare och hamnade precis nedanför Torghatten. Ett välbesökt turistmål under säsongen men så här lite efter var det väldigt lugnt. Finfina omgivningar här med.

Tännforsen, Vålån, Kall och norge igen. In i sverige igen, förbi Åre, en go natt vid Vålån. Litet varv runt Kallsjön och sen in i norge igen och en go natt på väg mot Funäsdalen.

Trysil & Rörbäcksnäs – här har vi ju varit förr. Blev lite dimmig mtb på trysilfjellet, lite rolig cykling i cykelleklandet Gullia och en stigcykelrunda i Rörbäcksnäs innan vi landade hemma.

Bad blev det varje dag såklart, nån ordning med badandet vill man ju ha 🙂

På det stora hela en mycket go utflykt. Norra sverige är verkligen rackarns fint och svänger man in i norge är det ännu finare och nästan alltid mer WOW!! 🙂 Tre veckor går fortfort. Gött att glida omkring och bestämma efterhand var, vart, hur och vad som ska hittas på. Började fundera på om det där med en fast punkt som hus är lite förlegat ändå. Kanske ett pyttelitet hus med stugbilscarport?! Eller kanske stugbilskollektiv?

Gott kvällshäng på Tomma
Gott kvällshäng på Tomma
Stigcykling bland blåbärs- och lingonris
Stigcykling bland blåbärs- och lingonris
Hål i Torghatten
Hål i Torghatten
Cyklade förbi lite eldhärjad skog
Cyklade förbi lite eldhärjad skog
Rörligt vatten utanför stugknuten
Rörligt vatten utanför stugknuten
Norska cykelstigarna slingrar sig ungefär som norska vägarna. Kul!
Norska cykelstigarna slingrar sig ungefär som norska vägarna. Kul!

Lämna ett svar