Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Rågbullar

Foto av författare

By Pia Sjöstedt

ca 20 st

• 1 pkt jäst för söta degar
• 5 dl ljummet vatten
• 2 ägg
• 2 dl farinsocker
• en skvätt sirap
• 1/2 tsk salt
• 0,7 kg rågsikt
• 2 dl vetemjöl

Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt ägg, farinsocker, sirap och salt. Arbeta ihop degen med mjölet tills degen släpper kanten.
Låt jäsa 30-40 minuter.

Sätt ugnen på 225°C:
Baka ut avlånga bullar och lägg på bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 20-25 min.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Pensla bullarna med varmt vatten när du tar ut dom ur ugnen.
Lägg en duk över de färdiga bullarna och låt svalna.

Blir väldigt goda och är söta. Degen är ganska kladdig (i alla fall när jag gör den). Jag använder ordentligt med mjöl vid utbakningen…
Rekommenderar att äta de nybakta med endast smör, så gott! 😀

från: Matklubben.se

Lämna ett svar