150° C i 40 minuter
• 100g smör
• 3 dl socker
• 1,5 krm salt
• 2 tsk vaniljsocker
• 4 msk kakao
• 2 ägg
• 1,5 dl vetemjöl
• 1-2 nävar hasselnötter
Smält smöret. Blanda samman de torra ingredienserna och häll i det smälta smöret. Blanda ordentligt.
Rör ner äggen, ett i taget. Till sist hälls nötterna i, rör runt.
Häll upp allt i en form som du har smörjt in och bröat, eller täckt med bakplåtspapper.
In i ugnen i 40 minuter. Låt svalna innan kakan skärs upp.
Blir oftast riktigt bra och lagom kladdig.
Jag brukar dela upp kakan i portionsbitar och frysa in. Himla lätt att plocka fram när det kommer någon på besök eller du är sugen på en egen bit 🙂
Förutom att den är supergod fungerar den utmärkt som energitillskott vid kajakpaddling eller annat 🙂
Kladdkakemuffins: byt ut 1 dl socker mot farinsocker, spisen på 200°c i ca 10min. Suuuuupergott 🙂
från: hopkok