Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Påsk 2008 på Valö

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

På väg söderut

Tanken var att Påsken skulle firas ute med tält och kajaker, men väderprognoserna såg lite trista ut så vi valde stugboende istället, lite synd att slösa bort tältnätter kanske, men rätt skönt.

Drog från ett soligt och snöigt nordvästskåne mot Göteborg där det var soligt och nollgradigt. Ewa kom ner med påskpresent (stort TACK) och vinkade av oss. Blåste svagt från syd, vi gick i stort sett raka spåret, lite slitigt på slutet då den utlovade vindökningen kom. Väl framme vid Valö valde vi Hultet på västsidan och det dröjde inte länge förrän vedkaminin fått upp innetemperaturen från fem till närmare 20 grader.

Matlagning

Blev en kort promenad med lite ved och vattenhämtning innan vi fastnade i stugan, snön började yra och det blåste allt mer. Lite god mat och dryck, sen lite bok och podradio innan vi somnade sött.

Gråvit morgon

pask08_04.jpg

pask08_05.jpg

Fredagsmorgonen var ganska vit och blåsig, vi traskade lite runt ön, sågade lite ved, slappade, vinden vred mot ost, vi trodde nog inte nån skulle ta sig ut, jo kanske en person då… Mer vedsågande och promenader, böcker och slappande. Framåt sen eftermiddag dök Johan L upp, han hade haft bra surf ut.

Tjöt, mat och dryck i många timmar innan vi stöp i säng.

Johan lämnar Valö

pask08_06.jpgLördagsmorgonen var kall, med i alla fall en 3-4 minusgrader och vind rakt från nord. Johan skulle tillbaka och hade nog hellre sett vind från andra hållet. Johan stack vid 11-snåret i motvind och sol, vi traskade på ön, slappade i solen, riktigt varmt i lä, men riktigt svalt i vinden. På ängen är gullvivorna på väg att explodera! måste se till att vara där när hela ängen är gul, har nog aldrig sett så många gullvivor på ett och samma ställe! Några gullvivor hade redan börjat blomma, det var kanske i tidigaste laget?

Jag tog ett varv runt ön i kajaken, lite guppigt på norr och ostsidan sen helt platt och varmt på den fina sydsidan.

hallar.jpg

Skim Dex

pask08_08.jpg

Lördagskvällen bjöd på avtagande vind och en fin måne och stjärnhimmel.

pask08_09.jpg

pask08_10.jpg

På väg mot Tornö

Söndagsmorgonen var fantastiskt fin med vindstilla, klarblå himmel och några minusgrader. Vi gick en hyfsat tidig promenad på ön mellan första och andrafrukost, städade ur stugan, fyllde på ved och satt i kajakerna strax efter tio. Gick utom Tornö och sen norrut på utsidan, helt platt, en hel del ejdrar, ett tiotal sälar vid St Stenskär och några tumlare! (var länge sen vi såg Tumlare). Lite senare träffade vi på BrännöStefan som var ute på årets första träningsrunda i kajaken. Utanför Vargö såg vi en kajakist på lite håll, gick in mellan Känsö och Vargö för att snobba lite i rännan 😉

Vid Knappen

Hård choklad

Torkade jorgubbar - Jättegott!

Mumsmums – Torkade jordgubbar.

På väg in mellan St Mosskullen och Köpstadsö

Landade på Långholmen för fika/lunch. Trodde det skulle vara fullt med ”locals” där en så fin dag men det var heltomt, konstigt. Nästan färdigfikade när molnen kom in, lite svag medvind in mot GKF.

Fika på Långholmen

En höjdarhelg! Kanske inte så mycket paddlat, men gött var det. (14+0+4+20 km)

Nu snöar det som attan utanför fönstret igen… Känns lite onödigt. För ett år sen var det varmt och vi lekte fotonördar på Kullaberg.

9 svar på ”Påsk 2008 på Valö”

 1. Härligt och inspirerande!

  Otroligt fina bilder. Här i Uppland snöar det på tvären, men det är, enligt Skim’s reklam, rätt väder för en Dex eller Distance. Fast vi har ju fått tillbaka den där förhatliga isen igen så…

  /Rob

  Svara
 2. Var lite oroliga för myggen igår morse när det var vindstilla, men jag tror minusgraderna höll dem i schack.

  Men var är Blekingebilderna?

  Räcker det inte med snö snart?

  Svara
 3. Jag var ruggigt avundsjuk i lördagsnatt… Då fick det bli skogspromenad under den småländska månen som kompensation.

  Den lilla turen idag var fin. Har aldrig förr velat ha goggels vid paddling – men oj vad det snöade.

  Finns det någon ved kvar i Hultet nu? 🙂

  Svara
 4. Hej på er! När det blev så mycket ”inne-tid” var det kanske bra med Pia\’s del av påskpresenten… :o) För det krävs ju energi att lyssna på podradio osv….
  Må så gott!

  /E

  Svara
 5. Så ni kröp in i stugvärmen, ändå ;-)? Det gjorde vi oxå utan att skämmas. Inga påskharar men många havsörnar och ett gäng snöflingor förgyllde Stockholms Skärgård.

  Svara
 6. jajamen, stugvärme blev det. Inte alls dumt, men nu får vi hopppas vintertramset försvinner även om det ljusar upp med lite snö.

  Svara

Lämna ett svar