Svårt att komma loss, men fint i Blekinge

Köp friluftsprylar hos Amazon


gren

Fy bubblan vad trögt det går med frilufsandet… Men denna veckan tog vi i alla fall tag i friluftslivet, tog ledigt onsdag och torsdag och drog till Blekinge i tisdags kväll. Vår vana trogen blev det Listerby och vi sjösatte ute vid badplatsen i Kuggeboda. Hade sett hos skridskonördarna att det varit is tidigare i skärgården så vi tog det osäkra före det ännu mer osäkra och la i en bit ut.

VE25 på Arpös ostsida

Mörkt och lite svalt, men ändå ett par plusgrader. Packandet gick fort i mörkret. I stort sett vindstilla när vi paddlade ut, gick söder om Ljungskär och la oss på Arpös östra sida eftersom vindarna skulle vara friska och komma från väster på onsdagen.

Solnedgång från Slädö

Somnade sött och sov gott. Vaknade av att solen började göra det kvalmigt i tältet så vi fick öppna upp och vädra. Kaffe och därefter ett varv runt halva ön gav frukosthunger. Vindarna var relativt rimliga så vi tog ett varv runt Hasslö Lunch/fika på Yxnaholmen innan vi tog oss tillbaka mot Listerby igen. Landade på Slädö på en av våra favoritplatser.

ve25 på Slädö
Pia äter i VE25

Öpromenad, inga tältätande hästar eller får vad vi kunde se. Lite vedsamlande och snart var brasan igång; mysigt. Stjärnklart och brasa på en “öde” ö är klart underskattat.

Efter massa god mat och dryck (med bubbelinslag) somnade vi sött. Vaknade rimligt tidigt och tog en öpromenad. Tillbaka vid tälten tyckte Pia det var i kvalmigaste laget och tog ett dopp… Jag som är badkruka kröp ner en extra sväng i säcken, men till slut tog vi oss i kragen och paddlade en sväng. Tog en runda runt Almö och Kvalmsö och där var isfritt, skönt. Fika på Eneholmen innan vi drog oss hemåt igen.

Lite vårlikt solljus
Labyrint på Arpö

En finfin liten runda, tyvärr har den inte ägt rum mer än i fantasin. Vi har som vanligt ägnat för många vardagar till dator- och inomhusjobb. Men när ni läser detta hoppas vi att vi är ute i, eller på väg ut i skärgården, trots att vindprognoserna ser lite trista ut. Bilderna ovan är från lite blandade tidigare turer.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

1 tanke på “Svårt att komma loss, men fint i Blekinge”

Kommentera