Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Juli – blev bara i norge…

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Erik på Trænas utsida, lite dyning, men förvånansvärt lite med tanke på hur utsatt det ligger
Erik på Trænas utsida, lite dyning, men förvånansvärt lite med tanke på hur utsatt det ligger

En månadsrackare till som försvann… Och för vår del blev det bara paddling på Helgelandskusten i Norge. Inte för att det skulle vara sämre än nåt annat, snarare tvärtom.

Det blev 10 paddeldagar i norge, varav första och sista nog mest kan räknas som halvdagar, en tältkomadag när det regnade en del, en ligga-still-dag på Lovund för att spana på ön, nio tältnätter, tre inomhusnätter med två slappa-på-land-dagar på Havnomaden Kajaksenter och så bodde vi i på hotell och vandrarhem på upp- och nedresan.

Vi fick ihop cirka 290 paddlade kilometrar och det får väl vara godkänt för att vara såna kort-och slöpaddlare som vi.

Lite paddling bör det ju bli i augusti oxå, vi ska iväg på en tredagarstur på ostkusten i helgen som kommer. Annars lär väl ganska många paddlare styra mot Dalsland då för att köra Dalslands kanotmaraton. Helgen den 22-23 är det Orust runt med kajak som vi skrivit om tidigare. En tävling som har mer än 100 deltagare!! Imponerande. Men mer än 100 personer som ska bo på Vallerö samtidigt känns nog lite väl i överkant.

28-30 augusti är det det Stockenträffen på Orust. Det brukar vara mycket trevligt och det är där alla som har nåt intresse av kajakpaddling samlas en gång om året (nästan i alla fall, en del sitter såklart fortfarande hemma i soffan och kollar på såpor eller hänger på utsidan 😉 ). Bilder från tidigare år; 2005, 2006, 2007, 2008.

Sen är det ny månad igen, i september blir det Rävholmsträffen i Göteborgs södra skärgård som oxå brukar vara mycket trevligt. Se bilder från tidigare Rävholmsträffar; 2005, 2006, 2007, 2008. Och även i år blir det en tur till Klitmøller i danmark för lite surf en helg i september. Bilder från Klitmøller tidigare år; 2006, 2007, 2008.

Efter en regnig dag blev det en superfin kväll. Vi tog den finfina tältplatsen på udden, de andra ville hellre se gräs än vy ;-)
Efter en regnig dag blev det en superfin kväll. Vi tog den finfina tältplatsen på udden, de andra ville hellre se gräs än vy 😉

3 svar på ”Juli – blev bara i norge…”

  1. Det ser fantastikt ut däruppe. Paddeln var grym! Tack. Jag sticker till Alaska på måndag! Tjoho. Paddlarna (Werner Kalista) kostar bara 2700 och torrdräkten Kokatat expedition kostar 8000. Det blir lite shopping tror jag på vägen hem.

    Svara

Lämna ett svar